Mick Schumacher (21 de ani), fiul legendarului Michael Schumacher, va participa în Formula 1 începând cu sezonul 2021, alături de Haas F1, echipă motorizată de Ferrari. Confirmarea oficială a venit miercuri dimineață, chiar din partea echipei, care își va schimba în totalitate componența în ceea ce privește piloții.
Liderul la zi al clasamentului general în Formula 2, anticamera Formulei 1, Mick Schumacher va lupta pentru titlul în Formula 2 la finalul acestei săptămâni, în Grand Prix-ul de la Sakhir, având un avans de 14 puncte în fața principalului urmăritor, britanicul Callum Ilott. Germanul a câștigat două curse în acest sezon, acumulând în total 10 prezențe pe podium.
Potrivit site-ului oficial al Formulei 1, Mick Schumacher a semnat un contract pe mai mulți ani cu Haas, echipă care în prezent se bazează pe danezul Kevin Magnussen (28 ani) și francezul Romain Grosjean (34 ani), plus brazilianul Pietro Fittipaldi - ca pilot de rezervă, cel care îl va înlocui pe Grosjean în weekend, după teribilul accident suferit duminică.
Formula 1
Hamilton l-a felicitat pe Verstappen după recordul de victorii într-un sezon! Reacția britanicului
11/11/2022 LA 12:25
Haas F1 se va baza în totalitate pe piloți veniți din Formula 2 în sezonul următor, titularizându-i pe Mick Schumacher și pe rusul Nikita Mazepin, tot în vârstă de 21 de ani. Și Mazepin a reușit până acum două victorii în sezonul 2020 de Formula 2.

Mick Schumacher, în Formula 1, începând cu 2021

Apariția lui Mick Schumacher în Formula 1 nu este deloc o surpriză. Fiul lui Michael Schumacher a fost sprijinit în ultimii ani de Ferrari, devenind oficial pilot Ferrari Driving Academy în ianuarie 2019 și având la activ mai multe ture de circuit realizate în monoposturile pe care le-a pilotat în trecut tatăl său. După ce a concurat de-a lungul anilor în monoposturi ale echipelor susținute de Ferrari, Mick va debuta în Formula 1 într-o echipă motorizată tot de Scuderia pentru care tatăl său a scris istorie.
La ultima cursă de Formula 1 a sezonului 2020, la Abu Dhabi, Mick își va face prima apariție la volanul monopostului Haas, în prima sesiune de antrenamente, apoi va participa la scurta sesiune de teste din pre-sezon, pe același circuit.
"Întotdeauna am crezut că acest vis va deveni realitate. Este un sentiment incredibil acela de a putea alerga pentru Haas F1 anul viitor, nu aș fi putut fi mai fericit. Nu mai am cuvinte. Aș vrea să le mulțumesc celor de la Haas F1 Team, Scuderia Ferrari și Ferrari Driver Academy pentru că au avut încredere în mine, tuturor celor care m-au susținut de-a lungul anilor. De asemenea, vreau să-mi declar iubirea față de părinții mei - știu că le datorez totul", a declarat Mick Schumacher.
"Sunt foarte bucuros să confirm că Mick Schumacher va face parte din echipa noastră sezonul viitor. Sunt nerăbdător să îl primim în echipă", a declarat și Guenther Steiner, directorul Haas Team.
Mick va fi al treilea membru al familiei Schumacher care va concura în Formula 1. Tatăl său, Michael, a deținut până în acest an majotitatea recordurilor în competiția supremă, fiind de șapte ori campion mondial și având 91 de curse câștigate în carieră (în prezent, locul doi all-time, după Lewis Hamilton, cu 95 victorii). Unchiul lui Mick, Ralf (fratele cu șase ani mai mic al lui Michael), are 180 de starturi în F1 între 1997 și 2007. Michael și Ralf Schumacher sunt prima pereche de frați din istorie care obțin victorii în Formula 1.
  • În 2020, cu două curse rămase de disputat în Formula 1, echipa Haas, motorizată de Ferrari, ocupă penultimul loc în clasamentul Constructorilor, cu trei punte. Piloții săi au reușit fiecare câte o clasare în puncte: Grosjean a terminat pe 9 în Eifel Grand Prix, în Germania, în timp ce Magnussen a punctat de pe locul 10, în Ungaria.
  • Motoarele Ferrari nu au fost deloc performante în 2020, toate cele trei echipe care folosesc propulsoarele italiene, inclusiv echipa de uzină, plasându-se în a doua jumătate a clasamentului Constructorilor.
  • În 2013, Mick Schumacher a câștigat titlul în Campionatul European de Formula 3, cu opt victorii de etapă.
Formula 1
Christian Horner acuzat că folosește psihologia inversă pentru a o scăpa pe Red Bull de sancțiuni
23/10/2022 LA 16:22
Formula 1
Verstappen țintește recordurile lui Schumacher și Hamilton! Cifre impresionante la doar 25 de ani
12/10/2022 LA 10:44