Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen, contrazis de tatăl său, privind viitorul în Formula 1: "Totul depinde de detalii"

Nicu Savin

Publicat 14/11/2023 la 11:10 GMT+2

Max Verstappen a declarat în repetate rânduri că nu are de gând să concureze în Formula 1 până la o vârstă înaintată, dar tatăl său l-a contrazis într-un interviu recent. Verstappen Sr. crede că triplul campion mondial nu se va sătura niciodată de curse și îl vede implicat în motorsport până la 40 sau chiar 45 de ani.

Max Verstappen.

Credit imagine: Eurosport

Max Verstappen se bate numai cu recordurile în această perioadă din Formula 1, dar olandezul nu își face un scop din a doborî toate bornele posibile din acest sport. În mai multe rânduri, pilotul de la Red Bull a spus că vrea să facă și alte lucruri în viață decât să concureze în "Marele Circ", dând de înțeles că s-ar putea retrage prematur.
Verstappen mai are contract cu Red Bull până în 2028, dar viitorul său în Formula 1 dincolo de acea dată este pus sub semnul întrebării, pentru că însuși olandezul a recunoscut că nu se vede concurând până la vârste înaintate, precum Fernando Alonso sau Lewis Hamilton.

Jos Verstappen crede că Max va concura în motorsport până la o vârstă înaintată

Jos Verstappen, tatăl lui Max, l-a contrazis pe triplul campion mondial, și crede că acesta nu se va sătura niciodată de curs. Fost pilot în Formula 1, cu rezultate mult sub cele reușite de fiul său, Verstappen Sr. a spus că Max ar putea să-și continue cariera până la 40 sau chiar 45 de ani, indiferent dacă o va face în Formula 1 sau alte discipline din motorsport.
"Nu se va sătura niciodată de curse. Cred că va continua până la 40, până la 45, dar totul depinde de detalii. Cu siguranță că nu ne-am fi așteptat să câștige atâtea curse până la 26 de ani și nu la modul în care le-a câștigat. Este foarte relaxat, nu-și face griji pentru următoarea cursă. Se duce acasă, nu vrea să vorbească despre curse, despre Formula 1, vrea doar să se relaxeze. Nu este îngrijorat de ceea ce cred sau spun oamenii despre el.Și apoi, la următoarea cursă, este din nou motivat să dea ce e mai bun din el.", a spus Jos Verstappen, citat de planetf1.com.
Max Verstappen mai are un singur obiectiv de îndeplinit în acest sezon. Pilotul Red Bull a câștigat 17 din cele 20 de curse din 2023 și a ajuns în total la 52 de succese în "Marele Circ", fiind momentan pe locul 4 în ierarhia all-time. Dacă va câștiga și ultimele Grand Prix-uri ale anului, la Las Vegas și Abu Dhabi, olandezul îl va devansa pe Sebastian Vettel (53 de victorii) și va urca pe locul 3 în acest clasament, după Lewis Hamiltom (103 victorii) și Michal Schumacher (91 de victorii).
Penultima etapă din Formula 1 2023 va avea loc în Las Vegas, pe un circuit stradal, iar fanii așteaptă un spectacol de zile mari în cel mai luminat oraș de pe planetă. Prefațând week-end-ul următor, Max Verstappen nu s-a ferit să spună că nu așteaptă deloc entuziasmat cursa din Las Vegas, pentru că se va concura în condiții vitrege (temperaturi scăzute, pe timp de noapte, pe un circuit stradal, cu linii drepte lungi și viraje strânse). Olandezul chiar a trimis câteva săgeți la adresa șefilor din Formula 1, spunând că aceștia au decis organizarea unui Grand Prix în Las Vegas doar pentru show-ul din jurul evenimentului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo