Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lewis Hamilton aruncă toată vina pe Mercedes, după calificările din Miami! "Eu nu puteam face mai mult"

Dani Morar

Actualizat 07/05/2023 la 13:44 GMT+3

Lewis Hamilton va pleca abia de pe locul 13 al grilei de start în Marele Premiu de la Miami, după ce nu a reușit să se califice în Q3 în sesiunea de calificări. Pilotul britanic a răbufnit din nou la adresa celor de la Mercedes, care nu i-au pus la dispoziție un monopost cu care să se poată lupta cu cei de la Red Bull.

Prezentarea Marelui Premiu de la Miami 2023

Lewis Hamilton nu se regăsește în acest sezon și a obținut un rezultat dezastruos în calificările pentru Grand Prix-ul din Miami. Pilotul de la Mercedes va pleca de pe locul 13 al grilei de start, după ce a ratat calificarea în Q3, în sesiunea de calificări câștigată de Sergio Perez, de la Red Bull.
Hamilton aruncă noi săgeți către propria echipă, după ce în aceste zile spunea că nu mai poate ține capul plecat și cerea îmbunătățiri urgente la mașină. Acum, britanicul îi acuză pe cei care l-au scos pe circuit în spatele unui grup de 7 monoposturi în calificări, motivându-și astfel rezultatul slab de sâmbătă.
"A fost una din acele zile. Nu a fost cea mai bună zi. Au fost câteva momente în care mașina s-a simțit cât de cât decent și credeam că poate mă voi putea califica în Q3.
Dar în final nu am reușit. M-au făcut să ies în spatele a 7 alte mașini, sau ceva de genul. Înainte de ultimul viraj eram ultimul din acel grup. Mi-am pierdut temperatura din cauciucuri, iar când am început turul de cursă nu am mai avut aderență.
Nu puteam să fac mai mult decât ceea ce s-a întâmplat. Tot ce pot face este să mă pregătesc bine și să uit ce s-a întâmplat azi. Se întâmplă, dar o să încerc să transform toate gândurile negative în ceva pozitiv în ziua cursei. O să țin capul plecat și o să văd dacă mă pot lupta cumva", a declarat hamilton, pentru Formula1.com.
Citește și:

Formula 1: Grand Prix-ul din Miami, o mină de aur pentru organizatori

Formula 1 a introdus Grand Prix-ul din Miami pe calendarul anual în 2022. Oficialii întrecerii au semnat un contract pe 10 ani cu americanii, iar cursa ce se desfășoară pe Miami International Autodrome pare să ne arate doar o parte din cum va arăta Marele Circ în viitor, titrează presa spaniolă.
Fără a fi un circuit care impresionează, toată lumea are de câștigat, iar rețeta financiară este una extraordinară. Pentru un loc la VIP, cei care au dorit să fie prezenți au plătit chiar și 12.000 de euro, de 4 ori mai mult decât în Azerbaidjan, de exemplu.
Organizatorii le-au oferit confortul celor care au plătit aceste sume importante de a fi cât mai aproape de circuit și de a avea acces în zona unde vor fi piloții după finalul cursei, notează Marca. Echipele se plângeau deja că acele spații sunt mult prea aglomerate, acolo fiind prezenți sponsori, presa și o mare parte din oficiali.
În Miami, cei care s-au ocupat de cursă au venit cu ceva inovativ. Stadionul Hard Rock a fost pus la dispoziția organizatorilor, iar invitații și vedetele prezente au acolo destul spațiu pentru a conversa cu piloții, care, de asemenea, nu mai sunt înghesuiți de aglomerația care se creează la final de cursă.
Max Verstappen a fost cel care s-a impus pe circuitul din Miami în 2022, urmat de Charles Leclerc și Carlos Sainz. Campionul mondial a fost cel mai rapid și în cea de-a doua sesiune de antrenamente, după ce George Russell a scos cel mai bun timp în prima sesiune.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo