Week-end-ul din Brazilia a început furtunos, cu mai multe episoade care arată tensiunea imensă de pe acest final de sezon, în contextul în care Hamilton și Verstappen duc o luptă la baionetă pentru titlul mondial.
Pilotul Mercedes a fost descalificat din cursa de sprint de la Marele Premiu al Braziliei, după ce comisarii au constatat nereguli la sistemul DRS al monopostului său. Asfel, septuplul campion mondial a plecat ultimul în cursa de sprint, dar a recuperat incredibil, terminând pe locul 5. Totuși, acesta va porni al 10-lea în crusa propriu-zisă de la Interlagos, deoarece fusese penalizat înaintea week-end-ului cu 5 poziții pe grila de start, deoarece a operat modificări la motorul mașinii.
Imediat după cursa de sprint, Hamilton a declarat că a fost devastat după ce a primit vestea descalificării, dar a menționat că a trecut peste acel moment și este încrezător că poate scoate un rezultat bun în această seară.
Formula 1
Max Verstappen va avea un nou coleg la Red Bull! "Va veni, chiar dacă nu a semnat încă"
19/11/2022 LA 13:47
"Când am auzit vestea am fost devastat. Nu pot și nu voi putea înțelege decizia, dar încerc să o văd ca pe o lecție de viață și să trec mai departe. Mi-a plăcut această mini cursă. Mi-a dat energie. Încep de pe locul 10, dar sunt la doar opt locuri în spatele rivalului meu la titlu (n.r. Verstappen va pleca de pe locul 2, în spatele lui Bottas) și am fost fulgerător pe pistă..Nu renunț niciodată. Va fi greu, dar mașina este grozavă. Nimic nu este imposibil", a spus Hamilton, citat de Daily Mail.
Citește și:

Lewis Hamilton, apărat de șefii Mercedes

Oficialii celor de la Mercedes au avut o recție mult mai vehementă. Imediat după mini-cursa de ieri, Toto Wolff a fost auzit spunându-i lui Hamilton: "Lewis, ai făcut o treabă grozavă! Dă-i naiba pe toți".
Șeful Mercedes a mers și mai departe și a afirmat că penalizarea lui Hamilton s-a datorat jocurilor politice din cadrul Formulei 1: "Sunt încă dezamăgit de jocurile politice jucate aici, dar rezultatul îmi atenuează oarecum supărarea. Valtteri a avut cursa complet sub control, iar Lewis a depășit cincisprezece mașini. Am fost descalificați cu două ore înainte de cursa de sprint. Este prea trist pentru a putea descrie în cuvinte ce am simțit. Lewis respectă managementul cursei, dar procesul a fost bizar. Am fost surprinși de decizia grea și târzie. La început am crezut cu adevărat că cineva glumește."
Max Verstappen nu a fost nici el ferit de incidente în Brazilia. Imediat după calificările de vineri, olandezul a fost surprins atingând mașina lui Hamilton, lucru interzis total de regulament. Pilotul Red Bull a primit o amendă uriașă pentru acest lucru, în valoare de 50.000 de €.
După cursa de sprint, liderul la zi al clasamentului piloților a comentat într-un mod ironic pedeapsa primită: "Este o amendă uriașă. Probabil vor servi o cină bună și un vin foarte scump".
Întrecerea propriu zisă de la Interlagos va avea loc în această seară, iar Hamilton va încerca o nouă cursă de urmărire care să-l mențină cu șanse reale la titlu. În acest moment, avansul lui Verstappen din calsament este de 21 de puncte.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Formula 1
Verstappen și Perez sunt "la cuțite"! "Checo" a explodat, după gestul olandezului de la Interlagos
15/11/2022 LA 08:56
Formula 1
Pilotul care vrea să-l detroneze pe Verstappen în sezonul viitor! "Putem să ne luptăm cu Red Bull"
11/11/2022 LA 13:20