Max Verstappen a fost cel mai rapid în prima sesiune de antrenamente de la Abu Dhabi, dar în cea de-a 2-a olandezul nu a putut ține pasul cu Lewis Hamilton, care a obținut cel mai bun timp, fiind singurul pilot care a coborât sub 1:24 pe tur.
Verstappen a fost abia al 4-lea în sesiunea cu numărul 2, iar îngrijorarea e mare în tabăra olandezului, mai ales că rezultatul slab a venit în condiții meteo apropiate de cele care vor fi în timpul calificărilor de mâine și a cursei de duminică. La interviul post-antrenamente, Verstappen a recunoscut că lucrurile nu au mers conform planurilor.
"Încă învățăm și încercăm să înțelegem unele lucruri, dar bineînțeles că este clar că, pe termen scurt,lucrurile nu au decurs așa cum era planificat. Ne-a lipsit puțin ritmul, dar pe termen lung am fost puțin mai competitivi,deci bineînțeles că și asta e important și ne dă încredere", a spus Verstappen.
Formula 1
Optimism înainte de startul sezonului de Formula 1! Alonso și Schumacher, încrezători
17/01/2022 LA 14:55
Christian Horner, omul numărul unu de la Red Bull Racing, a sesizat și el lipsa de ritm a mașinii lui Verstappen, dar a menționat că echipa va depune o muncă titanică pentru a aduce îmbunătățiri în vederea calificărilor de sâmbătă.
"Ei (n.r. Mercedes) par foarte competitivi pe acest circuit, mai ales în primele două sectoare. Cred că în sectorul 3 suntem rapizi, dar pagubele se fac în primele două sectoare. Mai avem 24 de ore inainte de calificări pentru a încerca să găsim un setup mai bun și puțin mai mult ritm.
Avem o mulțime de date, avem câteva zone ale mașinii pe care trebuie să le îmbunătățim peste noapte. Cu siguranță va fi o seară lungă, vom încerca să punem mașina la punct. Cred că rulajul pe termen lung a fost rezonabil. Trebuie doar să fixăm ritmul", a spus Horner.
Citește și:

Lewis Hamilton, mulțumit de felul în care s-a comprtat mașina la primele antrenamente

De partea cealaltă, Lewis Hamilton s-a arătat extrem de mulțumit de felul cu s-a descurcat în prima zi pe circuitul Yas Marina și în același timp încrezător că este loc și de mai bine.
"Sunt câteva necunoscute în ceea ce privește ritmul, dar sunt sigur că totul va fi super, la fel ca în cursele precedente. Am început mai greu, dar în FP2 lucrurile au mers din ce în ce mai bine, iar acum încercăm să analizăm datele și să vedem unde putem veni cu îmbunătățiri. Mă simt grozav și cred că am făcut niște pași înainte în configurare. Vom încerca să perfecționăm totul în seara asta și ne vom întoarce mai puternici mâine", a spus Hamilton.
Lewis Hamilton și Max Verstappen sunt la egalitate de puncte înaintea ultimei etape din acest sezon. Olandezul a câștigat anul trecut pe circuitul de la Abu Dhabi, dar acesta a fost modificat și este mult mai rapid, astfel că monoposturile Mercedes par avantajate. Nimic nu este însă decis și orice se poate întâmpla în cea mai palpitantă luptă din Formula 1 din ultimii ani.
Sâmbătă dimineața va avea loc o nouă sesiune de antrenamente, iar de la ora 15:00 vor avea loc calificările, primul moment cu adevărat important al week-end-ului, unde Hamilton și Verstappen vor da totul pentru a obține pole-position-ul care le va conferi un avantaj important în cursa de duminică.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43