După ce Max Verstappen a dominat prima sesiune de antrenamente de la Abu Dhabi, Lewis Hailton și-a "încordat mușchii" în a 2-a parte a zilei. Britanicul a obținut cel mai bun timp pe tur, 1:23:691, fiind singurul pilot care a coborât sub 1:24.
Esteban Ocon a mers și el foarte bine, terminând sesiunea pe locul doi, iar Valtteri Bottas a fost al 3-lea. Max Verstappen nu a reușit să țină pasul cu Hamilton și a avut abia al 4-lea timp, fiind cu peste 6 zecimi mai lent decât marele său rival.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Lewis Hamilton a excelat pe sectoarele 1 și 3 ale circuitului Yas Marina, iar colegul său de la Mercedes, Valtteri Bottas, a dominat al 2-lea sector al traseului. De menționat că această a 2-a sesiune de antrenamente este una foarte relevantă, deoarece s-a desfășurat în aceleași condiții meteo în care vor avea loc atât calificările de mâine, dar și cursa de duminică.
Citește și:

Hamilton, mult peste Verstappen în a 2-a sesiune de antrenamente de la Abu Dhabi

Astfel, Hamilton a confirmat așteptările specialiștilor privind avantajul monopostului său pe circuitul din Emiratele Arabe United și a demonstrat că la o temperatură mai mică mașina sa se comportă mult mai bine decât cea a lui Verstappen.
Evindent, zarurile nu sunt aruncate, mai ales că în antrenamente echipele apelează la strategii diferite, dar rezultatele de astăzi sunt un semnal puternic de alarmă pentru cei de la Red Bull.
După prima sesiune de antrenamente au apărut zvonuri că Mercedes i-a în calcul să schimbe din nou motorul mașinii lui Hamilton, pentru a aduce un plus de putere, dar această variantă a fost infirmată de Andrew Shovlin, directorul inginerilor de la echipa germană.
Acesta a menționat că planul respectiv este ultimul la care ar apela Mercedes, deoarece ar reprezenta un risc imens, eventuala modificare aducând o penalizare de 5 poziții pe grila de start pentru Hamilton, chiar dacă ar avea și un mic avantaj, și anume evitarea sigură a unui posibil acroșaj la start cu Verstappen.
Mâine dimineață va avea loc o nouă sesiune de antenamente, iar de la ora 15:00 vor fi calificările, primul moment cu adevărat important al week-end-ului la finalul căruia se va decide campionul mondial.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42