Lewis Hamilton a recuperat incredibil diferența față de Max Verstappen, iar cei doi piloți se află la egalitate de puncte înaintea ultimei etape din acest sezon. Marea bătălie pentru titlul mondial se va da la Abu Dhabi, pe circuitul Yas Marina, unul pe care Verstappen a excelat anul trecut, dar care pare să-i fie favorabil lui Hamilton în acest an.
Specialiștii în Fromula 1 de la celebrul cotidian spaniol Marca au făcut deja o recunoaștere a traseului și consideră că modificările pe care acesta le-a suferit pentru ediția din acest an îl avantajează clar pe Hamilton. Până acum erau mai multe puncte în care mașinile Red Bull aveau un plus, existând multe zone lente, pline de șicane.
Citește și:
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42

Hamilton, avantajat de modificarea circuitului Yas Marina

Organizatorii au transformat circuitul Yas Marina într-unul mai rapid, în special în primul sector, eliminând o șicană care-i obliga pe piloți sî încetinească foarte mult. Acum, cele două linii drepte sunt legate de o curbă abordabilă la o viteză mai mare (șicana actuală are doar 120 de grade și este mult mai largă, în timp ce vechea șicană avea 200 de grade și era foatrte îngustă), ceea ce avantajează clar monopostul Mercedes.
După noua configurație, mașina cu motorul mai puternic ar trebui să facă diferența pe linia dreaptă de un kilometru. Faptul că mașina lui Hamilton este mai rapidă este un lucru cert în finalul sezonului, britanicul "zburând" în ultimele 3 curse, după ce a efectuat shimbări la motor înaintea Marelui Premiu al Braziliei. Cei de la Red Bull bănuiesc că adversarii au încălcat regulamentul, dar acest lucru nu a putut fi deocamdată demonstrat, astfel că Verstappen va trebuie să lupte în aceleași condiții și la Abu Dhabi.
Evident, lupta nu este dinainte decisă, dar într-o bătălie atât de strânsă orice mic detaliu poate face diferența. În teorie, Verstappen are un oarecare handicap, dar cu siguranță olandezul va lupta cu toate armele pentru a se încorona în premieră campion mondial.
O primă impresie despre cum se descurcă cei doi piloți pe circuitul din Emiratele Arabe Unite va apărea mâine, în urma primelor sesiuni de antrenamente.
Pentru ca Verstappen să devină campion mondial, acesta trebuie să termine cursa de la Abu Dhabi în fața lui Hamilton, indiferent de locul ocupat. Olandezul va câștiga și dacă ambii piloți vor abandona, deoarece are mai multe victorii în acest sezon, acesta fiind primul criteriu în caz de egalitate de puncte. În acest context, cei de la Mercedes se tem că batavul ar putea încerca să provoace intenționat un accident, pentru a-l scoate din cursă pe Hamilton, dar directorul cursei de duminică a transmis clar că pilotul Red Bull poate fi sancționat chiar și cu puncte în clasament dacă va recurge la un asemenea gest, astfel că ar putea pierde titlul la "masa verde".
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42