Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lewis Hamilton, văzut de specialiști mare favorit în duelul cu Verstappen, în cursa de la Abu Dhabi

Nicu Savin

Publicat 09/12/2021 la 14:28 GMT+2

Lewis Hamilton este considerat, de către specialiști, mare favorit la câștigarea Campionatului Mondial de Formula 1 în dauna lui Max Verstappen. Opinia experților din "Marele Circ" se bazează pe faptul că monopostul britanicului are un mare avantaj pe noul circuit Yas Marina, care a suferit câteva modificări substanțiale față de anii precedenți.

La partenza del GP di Jeddah 2021 con Hamilton davanti al compagno di squadra Bottas e Verstappen

Credit imagine: Getty Images

Lewis Hamilton a recuperat incredibil diferența față de Max Verstappen, iar cei doi piloți se află la egalitate de puncte înaintea ultimei etape din acest sezon. Marea bătălie pentru titlul mondial se va da la Abu Dhabi, pe circuitul Yas Marina, unul pe care Verstappen a excelat anul trecut, dar care pare să-i fie favorabil lui Hamilton în acest an.
Specialiștii în Fromula 1 de la celebrul cotidian spaniol Marca au făcut deja o recunoaștere a traseului și consideră că modificările pe care acesta le-a suferit pentru ediția din acest an îl avantajează clar pe Hamilton. Până acum erau mai multe puncte în care mașinile Red Bull aveau un plus, existând multe zone lente, pline de șicane.
Citește și:

Hamilton, avantajat de modificarea circuitului Yas Marina

Organizatorii au transformat circuitul Yas Marina într-unul mai rapid, în special în primul sector, eliminând o șicană care-i obliga pe piloți sî încetinească foarte mult. Acum, cele două linii drepte sunt legate de o curbă abordabilă la o viteză mai mare (șicana actuală are doar 120 de grade și este mult mai largă, în timp ce vechea șicană avea 200 de grade și era foatrte îngustă), ceea ce avantajează clar monopostul Mercedes.
După noua configurație, mașina cu motorul mai puternic ar trebui să facă diferența pe linia dreaptă de un kilometru. Faptul că mașina lui Hamilton este mai rapidă este un lucru cert în finalul sezonului, britanicul "zburând" în ultimele 3 curse, după ce a efectuat shimbări la motor înaintea Marelui Premiu al Braziliei. Cei de la Red Bull bănuiesc că adversarii au încălcat regulamentul, dar acest lucru nu a putut fi deocamdată demonstrat, astfel că Verstappen va trebuie să lupte în aceleași condiții și la Abu Dhabi.
Evident, lupta nu este dinainte decisă, dar într-o bătălie atât de strânsă orice mic detaliu poate face diferența. În teorie, Verstappen are un oarecare handicap, dar cu siguranță olandezul va lupta cu toate armele pentru a se încorona în premieră campion mondial.
O primă impresie despre cum se descurcă cei doi piloți pe circuitul din Emiratele Arabe Unite va apărea mâine, în urma primelor sesiuni de antrenamente.
Pentru ca Verstappen să devină campion mondial, acesta trebuie să termine cursa de la Abu Dhabi în fața lui Hamilton, indiferent de locul ocupat. Olandezul va câștiga și dacă ambii piloți vor abandona, deoarece are mai multe victorii în acest sezon, acesta fiind primul criteriu în caz de egalitate de puncte. În acest context, cei de la Mercedes se tem că batavul ar putea încerca să provoace intenționat un accident, pentru a-l scoate din cursă pe Hamilton, dar directorul cursei de duminică a transmis clar că pilotul Red Bull poate fi sancționat chiar și cu puncte în clasament dacă va recurge la un asemenea gest, astfel că ar putea pierde titlul la "masa verde".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo