Lewis Hamilton a rulat excelent în antrenamentele de la Abu Dhabi, dar nu a reușit să țină pasul cu Max Verstappen în calificări, olandezul reușind să obțină pole-position-ul pentru cursa de duminică. Pilotul Mercedes a recunoscut la final că adversarul i-a fost superior, dar s-a arătat încrezător că va putea surmonta handicapul în cursa propriu-zisă.
"Max a făcut un tur grozav astăzi, pur și simplu nu am putut concura cu acel timp spre final. Nu am putut răspunde la acel tur, dar mâine suntem într-o poziție avantajoasă în privința cauciucurilor. În ultimul tur am rulat în aer curat, dar pur și simplu nu am putut merge mai repede.
Ați văzut că în primul viraj am țopăit puțin, iar apoi și în virajul 5, dar ulterior am mers bine, însă nu puteam să fiu mai rapid. Nu știu dacă e de la cauciucuri, dar oricum nu puteam să bat acel timp făcut de el. Nu sunt dezamăgit, sunt în prima linie, dar este diferență între pneuri. Sunt cel puțin la fel de rapid ca el cu aceleași pneuri. Să vedem unde ajungem din acel moment", a spus Hamilton, citat de formula1.com.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
CINE VA CÂȘTIGA CAMPIONATUL MONDIAL DE FORMULA 1 ÎN 2021?
Citește și:

Toto Wolff, îngrijorat de forța arătată de Red Bull

Toto Wolff, șeful celor de la Mercedes, a avut o reacție sugestivă la finalul calificărilor, arătând că este îngrijorat de forța demonstrată de monoposturile Red Bull pe circuitul Yas Marina.
"Vom avea un ușor dezavantaj la start dacă Verstappen va fi rapid în primele 6-7 tururi. Ritmul lor pe termen lung a fost unul foarte bun încă de vineri, dar vom încerca să găsim soluții. Putem opta și pentru o degajare agresivă și să încercăm să controlăm poziția pistei. Deci peste noapte vom rula o mulțime de programe și algoritmi.", a spusșeful echipei germane.
Calificările de la Abu Dhabi nu au fost o dezamăgire pentru Mercedes numai din cauza faptului că Hamilton a pierdut prima poziție pe grila de start. Valttteri Bottas va pleca abia de pe locul 6, în timp ce al 2-lea pilot Red Bull, Sergio Perez, va porni al 3-lea, astfel că Hamilton va fi flancat la start de cele două monoposturi rivale.
În lupta pentru clasamentul constructorilor Mercedes are un avans de 28 de puncte, dar prestația modestă a lui Bottas în calificări creează premisele unei lupte la baionetă și în acest clasament, unde zarurile păreau aruncate înaintea ultimei curse a sezonului.
Bătălia decisivă dintre Hamilton și Verstappen, respectiv Mercedes și Red Bull, se va da mâine, începând cu ora 15:00, iar eurosport.ro vă va ține la curent cu toate informațiile de ultimă oră de la cursa care va decide laureații celui mai palpitant sezon de Formula 1 din ultimii ani.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42