După ce a dominat sesiunea a 2-a de antrenamente de ieri, dar și în cea de azi dimineață, Lewis Hamilton nu a reușit să confirme și în calificări. Britanicul și-a arătat superioritatea pe circuitul Yas Marina doar în Q1, unde a avut un timp cu peste 4 zecimi mai bun decât Max Verstappen.
În Q2, olandezul a schimbat pneurile (a trecut pe soft-uri) și a stabilit cel mai bun timp, dar diferența față de Lewis Hamilton a fost numai de 3 zecimi, în condițiile în care pilotul Mercedes a rulat cu pneuri medii. În ultima rundă a calificărilor, pilotul Red Bull a început din nou în forță și a stabilit cel mai bun timp al zilei. Hamilton a încercat pe final să facă un tur mai rapid, dar nu a reușit, astfel că va pleca de pe poziția a 2-a a primei linii din grila de start.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Citește și:

Max Verstappen, în pole-position la Abu Dhabi

Așadar, Max Verstappen va pleca primul în cursa care va decide campionul mondial, dar strategia de cursă va avea un rol esențial, iar Hamilton pare să aibă un oarecare avantaj. Olandezul va fi obligat să plece în cursă cu pneuri soft, ceea ce implică un risc imens, deoarece ar putea fi obligat să facă două opriri la boxe. În schimb, Hamilton va pleca cu pneuri medii și în mod normal va intra o singură dată la boxe.
Totuși, Hamilton ar putea avea probleme la startul cursei, deoarece oamenii din spatele său (Lando Norris, Sergio Perez și Carlos Sainz) vor pleca și ei cu pneuri roșii, astfel că l-ar putea depăși.
La ultimele 6 ediții ale cursei de la Abu Dhabi s-a câștigat din pole-position, iar dacă acest lucru se va repeta, Max Verstappen va fi noul campion mondial din Formula 1.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42