La doar 24 de ani, olandezul Max Verstappen a devenit, duminică, în premieră, campion mondial în Formula 1, după o desfășurare de-a dreptul incredibilă a cursei, totul fiind decis în ultimul tur de pe circuitul Yas Marina de la Abu Dhabi. Hamilton a ratat șansa de a deveni cel mai titrat pilot din istoria Formula 1. El ar fi putut obține al optulea titlu din carieră, cu unul peste Michael Schumacher.
"Este incredibil, încă am crampe, am avut o oportunitate mare în ultimul tur, este nebunesc. În sfârșit am avut și eu parte de puțin noroc. Îmi iubesc echipa, sunt atât de fericit! Obiectivul nostru era să câștigăm acest titlu, iar acum am reușit asta, e incrediibil", a spus Max Verstappen după cursa dramatică de la Abu Dhabi.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42

Max Verstappen, campion mondial în premieră în Formula 1

Olandezul Max Verstappen a profitat de intrarea safety car-ului, a pus pneuri soft și l-a depășit în mod fabulos pe Lewis Hamilton în finalul Grand Prixului. Olandezul este noul campion al lumii, în timp ce britanicul a stat minute bune în monopost după terminarea cursei, nevenindu-i să creadă ce tocmai i se întâmplase.
"Speri întotdeauna să câștigi, să ți se cânte imnul, să fiu aici să mi se spună că sunt campion mondial… este incredibil. În toți acești ani am călătorit gândindu-ne la acest obiectiv, iar acum suntem cu toții aici. Mi-am pierdut vocea. Susținerea oamenilor a fost fantastică. Am avut emoții, dar pe tot parcursul cursei am încercat să rămân aproape. Miracolele se întâmplă! Lewis e un adversar foarte dur, iar anul viitor va reveni și ne face iar viața grea", a mai spus Verstappen la final.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42