Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen, prima reacție după ce l-a întrecut pe Hamilton "la mustață": "Norocul mi-a surâs și mie, în sfârșit!"

Irina Aldea

Publicat 12/12/2021 la 17:02 GMT+2

Pilotul olandez al echipei Red Bull Racing, Max Verstappen, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, în ultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 şi, totodată, primul său titlul mondial.

Max Verstappen

Credit imagine: Getty Images

La doar 24 de ani, olandezul Max Verstappen a devenit, duminică, în premieră, campion mondial în Formula 1, după o desfășurare de-a dreptul incredibilă a cursei, totul fiind decis în ultimul tur de pe circuitul Yas Marina de la Abu Dhabi. Hamilton a ratat șansa de a deveni cel mai titrat pilot din istoria Formula 1. El ar fi putut obține al optulea titlu din carieră, cu unul peste Michael Schumacher.
"Este incredibil, încă am crampe, am avut o oportunitate mare în ultimul tur, este nebunesc. În sfârșit am avut și eu parte de puțin noroc. Îmi iubesc echipa, sunt atât de fericit! Obiectivul nostru era să câștigăm acest titlu, iar acum am reușit asta, e incrediibil", a spus Max Verstappen după cursa dramatică de la Abu Dhabi.

Max Verstappen, campion mondial în premieră în Formula 1

Olandezul Max Verstappen a profitat de intrarea safety car-ului, a pus pneuri soft și l-a depășit în mod fabulos pe Lewis Hamilton în finalul Grand Prixului. Olandezul este noul campion al lumii, în timp ce britanicul a stat minute bune în monopost după terminarea cursei, nevenindu-i să creadă ce tocmai i se întâmplase.
"Speri întotdeauna să câștigi, să ți se cânte imnul, să fiu aici să mi se spună că sunt campion mondial… este incredibil. În toți acești ani am călătorit gândindu-ne la acest obiectiv, iar acum suntem cu toții aici. Mi-am pierdut vocea. Susținerea oamenilor a fost fantastică. Am avut emoții, dar pe tot parcursul cursei am încercat să rămân aproape. Miracolele se întâmplă! Lewis e un adversar foarte dur, iar anul viitor va reveni și ne face iar viața grea", a mai spus Verstappen la final.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo