Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fernando Alonso e capabil să câștige în fieful lui Verstappen! Argumentele aduse de Ralph Schumacher

Nicu Savin

Publicat 27/06/2023 la 14:03 GMT+3

Red Bull a câștigat toate cele 8 curse de Formula 1 din acest sezon și este de așteptat ca Verstappen să dea din nou recital la Marele Premiu al Austriei, pe circuitul de casă al echipei, Red Bull Ring de la Spielberg. Ralph Schumacher consideră însă că Fernando Alonso are capacitatea de a produce o surpriză chiar în fieful marii rivale, argumentând că a observat un progres major la Aston Martin.

Fernando Alonso, Max Verstappen

Credit imagine: AFP

Red Bull a pus monopol pe Formula 1 în acest sezon, dominând autoritar prima treime a Campionatului Mondial. Max Verstappen a câștigat 6 dintre cele 8 curse disputat până acum, iar celelalte două i-au revenit coechipierului său, Sergio Perez.
Aston Martin, Mercedes și Ferrari se chinuie să găsească soluții să reducă ecartul uriaș față de team-ul austriac, însă la orizont este Marele Premiu al Austriei, care se va desfășura pe circuitul de casă al celor de la Red Bull, la Spielberg. Ca atare, Max Verstappen este din nou mare favorit la victorie, dar diferența dintre olandez și Alonso, respectiv Hamilton, la Marele Premiu al Canadei îi face pe unii specialiști să creadă că momentul primei înfrângeri pentru Red Bull se apropie.

Alonso va fi marele rival al lui Verstappen în Austria, consideră Ralph Schumacher

Ralph Schumacher consideră că dacă e cineva capabil să-l învingă pe campionul mondial la Spielberg, acela este Fernando Alonso. Germanul cu 6 victorii în Formula 1 crede că Aston Martin a progresat enorm în ultimele săptămâni, iar asta s-a observat în Canada, când Alonso a terminat pe locul doi, la mai puțin de 10 secunde față de Verstappen, o diferență mult mai mică decât ceea ce s-a întâmplat în alte curse din actualul sezon.
"Aston Martin și Mercedes au redus diferența, iar Red Bull va suferi puțin din cauza faptului că nu va putea profita la maximum de testele în tunelul de vânt din cauza penalizării de anul trecut. În Canada, am fost impresionat în mod deosebit de echipa lui Lawrence Stroll. Au adus o actualizare care a funcționat imediat. Sunt sigur că încă ne putem aștepta la multe lucruri bune de la mașinile verzi. În prezent îi văd pe cei de la Aston Martin puțin înaintea lui Mercedes și cred că Alonso va fi cel mai dur adversar pentru Verstappen la următoarea cursă de pe Red Bull Ring", a spus Ralph Schumacher, citat de Marca.

Fernando Alonso, încrezător în forțele sale înainte de Marele Premiu al Austriei

Etapa din Austria va fi a doua a sezonului care presupune un format cu o cursă de sprint sâmbăta, după ce din Azerbadjan. Fernando Alonso e de părere că acest lucru nu este în avantajul său, dar este încrezător că structura circuitului din Austria este un plus pentru Aston Martin.
"Nu cred că weekendul cu format de sprint este ideal pentru noi. Mai avem nevoie de mult timp pe pistă cu noul pachet, mai ales pentru a înțelege mai bine cum îl putem optimiza, dar vom avea doar o singură sesiune de antrenamente libere acolo, astfel încât va trebui să ne mulțumim cu asta.
Indiferent de ceea ce s-a spus, circuitul poate fi bun pentru noi, poate că va aduce beneficii pachetului nostru. Montreal are o linie dreaptă un pic ciudată. Cu toate acestea, în Austria, ritmul nostru poate fi puțin mai bun", a spus Alonso.
Max Verstappen a câștigat 3 din ultimele 5 curse disputate pe circuitul Red Bull Ring de la Spielberg. În acest moment, olandezul este la egalitate cu Jos Siffert și Alain Prost la numărul de succese în Marele Premiu al Austriei și cu siguranță vizează victoria care l-ar duce solitar pe prima poziție în ierarhia all-time.
După 8 etape scurse din acest sezon, Max Verstappen este lider detașat în clasamentul piloților, cu 195 de puncte. Olandezul este urmat de Sergio Perez (126 de puncte) și de Fernando Alonso (117 puncte).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo