Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

După ce au făcut spectacol pe circuit, Alonso și Hamilton au oferit un moment superb la finalul cursei din Bahrain

Alex Masgras

Publicat 06/03/2023 la 12:39 GMT+2

Fernando Alonso a urcat pe podium în prima cursă a sezonului din Formula 1, în Marele Premiu al Bahrainului. La finalul cursei, Lewis Hamilton, fostul său coleg și mare rival, s-a dus la el în timpul unui interviu pentru a îl felicita.

Fernando Alonso en el GP de Bahréin

Credit imagine: Getty Images

Fernando Alonso a urcat pentru a 99-a oară pe podium în Formula 1. Dublul campion mondial a încheiat pe locul al treilea Marele Premiu al Bahrainului, prima cursă a sezonului din Marele Circ.
După ce a dominat în cele trei sesiuni de antrenamente de la Sakhir, Alonso a făcut o treabă foarte bună și în cursa de duminică, atunci când s-a intersectat din nou pe circuit cu fostul său coechipier și mare rival, Lewis Hamilton. După un duel spectaculos în tururile 37 și 38, spaniolul a reușit să îl depășească pe pilotul de la Mercedes.
În ultimii ani, fanii au avut de câștigat de fiecare dată când cei doi foști campioni mondiali s-au duelat. La finalul cursei din Bahrain, în timp ce Alonso era în zona mixtă, Hamilton a venit să îl felicite.
"A fost grozav, ne respectăm mult. Niciodată nu e la fel când te lupți cu Lewis, este una dintre legendele sportului nostru și știi mereu că trebuie să te aștepți la ceva nou, să își folosească talentul", a spus Alonso, potrivit Sportskeeda.
Alonso a lăudat și echipa Aston Martin pentru munca depusă în această iarnă:
"Este uimitor că am încheiat pe podium în prima cursă a anului. Ce a făcut Aston Martin în această iarnă pentru a avea a doua cea mai bună mașină încă din prima cursă este ireal. Evident, aș vrea să începem din față și să ne folosim ritmul, dar nu am avut cel mai bun start și a trebuit să depășim pe circuit. S-a simțit din plin adrenalina, sper că oamenii s-au bucurat de cursă", a mai spus Alonso.
Citește și:

Max Verstappen a câștigat prima cursă din 2023

Campionul mondial din ultimele două sezoane a câștigat și prima cursă din 2023. Max Verstappen a început foarte bine Marele Premiu al Bahrainului, după ce a plecat din pole-position la Sakhir. Podiumul a fost completat de Sergio Perez, coechipierul lui Verstappen de la Red Bull, și Fernando Alonso de la Aston Martin.
Charles Leclerc a avut probleme cu motorul și a fost nevoit să abandoneze în turul 41, în momentul în care se afla pe locul al treilea. Carlos Sainz, coechipierul său de la Ferrari, a încheiat cursa pe locul 4, în timp ce Lewis Hamilton s-a clasat pe locul 5.
Formula 1 revine în weekend-ul 17-19 martie, atunci când va avea loc Marele Premiu al Arabiei Saudite, după care va urma Marele Premiu al Australiei, în perioada 31 martie-2 aprilie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo