Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Red Bull: "Rivalul nostru este Alonso, nu Ferrari"

Marian Ursescu

Publicat 05/03/2023 la 11:01 GMT+2

Helmut Marko îl vede pe Fernando punând în pericol victoria lui Verstappen sau Carlos Perez. Britanicul George Russell are și el aceeași părere

Fernando Alonso im Qualifying von Bahrain

Credit imagine: Getty Images

Prima cursă din sezonul de Formula 1 va avea loc azi, de la ora 17:00, pe circuitul din Bahrain. Și, dacă ne uităm la sesiunea de calificări, cele două mașini Red Bull, ale lui Max Verstappen și Checo Pérez, au părut foarte puternice. Marea majoritate a piloților și a șefilor de echipă consideră că aceștia sunt favoriți la victorie și că, dacă nu se întâmplă nimic neobișnuit, unul dintre ei ar trebui să obțină victoria.
De fapt, dacă ne uităm la componența grilei de start, oricine ar crede că cele două Ferrari, ale lui Charles Leclerc și ale lui Carlos Sainz însuși, sunt marii adversari ai campionului, deoarece au terminat pe locurile trei și patru. Dar unii se uită la ritmul impus vineri de spaniol și întorc capul.
Helmut Marko, consilier și una dintre vocile autoritare din cadrul echipei austriece Red Bull, a fost tranșant după cursa de sâmbătă. "Principalul nostru rival pentru mâine este Fernando Alonso, așa cum arată analiza noastră a curselor lungi. Ferrari are o degradare prea mare a pneurilor", a declarat el pentru televiziunea germană Sky. Nici măcar faptul că Leclerc a ales să nu iasă la ultima încercare pentru a economisi un set de pneuri nu îi convinge pe băutorii de energie. Sainz însuși a recunoscut că acesta este handicapul "Scuderiei".

"Ritmul Ferrari este mai slab în cursă decât în calificări"

De asemenea, fostul pilot a oferit detalii despre configurația mașinii campionului în exercițiu. "În ceea ce privește set-up-ul, am căutat un echilibru. Max voia pole position, în timp ce inginerii insistau pentru un set-up dedicat cursei. Cu un echilibru între cele două, ne-am atins oricum obiectivul", a mărturisit el.
George Russell va pleca al șaselea la Mercedes, chiar în spatele lui Alonso și înaintea coechipierului Lewis Hamilton. Englezul are o viziune foarte asemănătoare cu cea a lui Marko, recunoscând că, mai degrabă decât să-l atace pe pilotul Aston Martin, va căuta să se apere împotriva septuplului campion mondial. "Ritmul Ferrari este întotdeauna un pic mai slab în cursă decât în calificări. Noi suntem opusul. Deși suntem la trei zecimi de ei, cred că suntem într-un loc bun pentru a lupta pentru podium. Dar, ca să fiu sincer, Fernando are probabil mai multe șanse decât Ferrari", a declarat el.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol