Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Episod incredibil în Bahrain! Documente care îl incriminează pe Horner, oferite șefilor altor echipe

Nicu Savin

Actualizat 29/02/2024 la 21:44 GMT+2

Noul sezon din Formula 1 a început astăzi, odată cu primele două sesiuni de antrenamente de la Sakhir. Red Bull a anunțat ieri că ancheta care îl viza pe Christian Horner s-a terminat și șeful echipei a fost găsit nevinovat în cazul acuzațiilor de comportament neadecvat, dar apele sunt departe de a se fi limpezit. Un mail cu sute de documente incriminatoare au fost trimise mai multor perosoane.

Oracle Red Bull Racing Team Principal Christian Horner looks on in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on February 29, 2024 in Bahrain, Bahrain

Credit imagine: Getty Images

Campionatul Mondial de Formula 1 a pornit astăzi la drum în Bahrain, acolo unde are loc etapa inaugurală. Azi s-au desfășurat primele două sesiuni de antrenamente libere, dar ceea ce s-a întâmplat pe pistă a trecut în plan secund, pentru că scandalul de la Red Bull e departe de a se fi terminat.
Ieri, compania austriacă a anunțat că Christian Horner rămâne în funcție, după ce a fost găsit nevinovat în urma acuzațiilor de comportament neadecvat făcute de o angajată a echipei. Se părea că liniștea a revenit în garajul Red Bull, însă lucrurile au degenerat în Bahrain.
Conform Marca, o adresă de mail necunoscută a distribuit aproape o sută de documente despre care se presupune că erau legate de caz. Destinatarii au fost oameni cu greutate în Formula 1, de la personaje cheie în cadrul FIA, până la șefii celorlalte echipe și sute de instituții media acreditate.
"În urma recentei anchete și declarații ale celor de la Red Bull, veți fi interesați să vedeți materialele atașate", a fost mesajul care a însoțit documentele despre care se presupune că îl incriminează pe liderul Red Bull.

Christian Horner neagă orice acuzație! Wolff și Brawn cer intervenția FIA în controversa de la Red Bull

Informația a circulat cu repeziciune în padoc, iar Horner nu a putut evita întrebările legate de subiect, dar s-a rezumat să afirme că nu vrea să facă nicio declarație suplimentară: "Nu voi comenta speculații, dar neg acuzațiile. Am respectat integritatea anchetei independente și am cooperat pe deplin la fiecare pas. A fost o investigație amănunțită și echitabilă a unui avocat informat și a dus la respingerea plângerii".
Problema cu care se confruntă cei de la Red Bull a depășit cu mult granițele interne din echipă și a devenit una generală în Formula 1. Toto Wolff și Zack Brawn sunt primii doi oameni importanți care au cerut șefilor Formulei 1 și FIA să ia măsuri pentru a se asigura că totul s-a desfășurat corect în cadrul anchetei efectuate de Red Bull.
"Părerea mea personală este că nu ne putem uita cu adevărat în spatele cortinei. Până la urmă, într-o organizație există o doamnă care s-a plâns la departamentul de resurse umane că a fost o problemă și problema a fost investigată. Și ieri, sportul nostru a primit mesajul: "Totul este în regulă". Consider că, având în vedere aspirația de a fi un sport global pe astfel de probleme critice, este nevoie de mai multă transparență. Și mă întreb care este poziția conducătorilor", a spus șeful Mercedes.
"Am citit această declarație și cred că, din câte am văzut, există încă o mulțime de zvonuri, speculații și întrebări. Cred că organismul nostru de reglementare. trebuie să se asigure că lucrurile au fost total transparente. Până atunci, vor exista în continuare speculații, pentru că există o mulțime de întrebări fără răspuns despre întregul proces. Va exista în continuare un anumit nivel de speculație din partea oamenilor și nu cred că este sănătos pentru acest sport. Cred doar că, noi ca sport, nu ne putem permite să lăsăm lucrurile vagi și opace în chestiuni critice ca aceasta, pentru că asta ne va surprinde", a declarat directorul general de la McLaren.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo