Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen, declarație sugestivă despre perfecțiunea mașinii Red Bull! Stări diferite la Ferrari

Nicu Savin

Actualizat 02/03/2024 la 19:51 GMT+2

Max Verstappen a început cu o victorie noul sezon din Formula 1. Olandezul s-a impus autoritar în Bahrain, la capătul unei curse pe care a controlat-o de la un capăt la altul. La final, campionul mondial s-a declarat surprins despre cât de bine s-a comportat monospostul său. La Ferrari starea de spirit e diferită, Sainz fiind mulțumit de podium, în timp ce Leclerc a acuzat probleme la mașină.

Charles Leclerc, Max Verstappen, Carlos Sainz (v. l. n. r.)

Credit imagine: Getty Images

Max Verstappen a început noul sezon din Formula 1 exact cum l-a terminat pe precedentul, adică printr-o victorie categorică. Olandezul a plecat din pole position în Bahrain, și-a menținut poziția la start, iar apoi a controlat cursa fără absolut nicio problemă, câștigând detașat.
La final, pilotul Red Bull a avut un discurs care sugerează cât de puternic e monopostul pe care îl pilotează, declarându-se chiar surprins de cât de bine au mers lucrurile.
"Astăzi am mers mai bine decât mă așteptam și mașina s-a comportat foarte bine, a fost o plăcere să conduc. Eu și mașina eram unul și același lucru, totul a mers perfect. Am stat departe de probleme şi e un start grozav de an. Nu putea să fie mai bine.Sunt speciale aceste zile, deoarece nu ai mereu şansa să meargă totul perfect.", a spus Verstappen, citat de Marca.

Leclerc a semnalat probleme la monopostul Ferrari! Sainz, încântat de podiumul din Bahrain

Prima cursă a anului a fost o reușită totală pentru Red Bull, deoarece Sergio Perez a terminat pe locul secund, la peste 22 de secunde de coechipierul său. Mexicanul a subliniat că nu putea scoate mai mult din această cursă, dar s-a declarat extrem de mulțumit: "Cred că a fost maximul pe care l-am putut realiza, vor fi multe de învățat din această cursă, dar o cursă bună pentru a începe campionatul".
Dacă în tabăra Red Bull e o veselie generală, la Ferrari starea de spirit e diferită. Carlos Sainz a reușit să termine pe podium și nu poate decât să fie extrem de fericit, deși arecunoscut că Red Bull e în continuare într-o altă ligă. În schimb, în discursul lui Charles Leclerc s-a putut observa o mare dezamăgire, monegascul acuzând că a avut probleme cu monopostul.
"M-am simțit foarte puternic astăzi, startul nu a fost ideal, dar am trecut de două-trei mașini și am ajuns pe podium. Am rămas relativ aproa de Red Bull, deși nu este suficient. Vom vedea unde suntem în Arabia Saudită", a spus Sainz, care a fost desemnat pilotul zilei.
"În primul tur ceva nu a fost în regulă și am simțit imediat că se blochează partea din față, iar totul s-a înrăutățit în timpul cursei. Nu știu care a fost problema. Dar văzând ritmul cu această problemă, nu a fost o cursă rea. Am adus mașina 'acasă' până la urmă, dar sunt foarte dezamăgit... am avut toate aceste zile să pregătim această cursă și m-am simțit optimist, dar din păcate nu am putut vedea unde sunt cu această problemă", a declarat Leclerc.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo