Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marele Premiu al Canadei | Verstappen reușește un nou pole position după calificări haotice pe ploaie

Ion Alexandru

Publicat 18/06/2023 la 07:47 GMT+3

Marele Premiu al Canadei | Olandezul Max Verstappen, pilotul celor de la Red Bull, aflat pe primul loc al clasamentului piloților, va pleca din pole position la Montreal. Campionul mondial îl va avea alături în prima linie de start pe Alonso, care a profitat de penalizarea surporizătorului Hulkenberg. Pilotul Haas terminase pe locul 2 în calificări, dar a fost retrogradat până pe poziția a 5-a.

Max Verstappen of Red Bull Racing during second practice ahead of the Formula 1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve in Montreal, Canada on June 16, 2023

Credit imagine: Getty Images

Calificările Marelui Premiu al Canadei au fost influențate puternic de ploaie! Verstappen a dovedit încă o dată că este într-o formă devastatoare. Pilotul Red Bull a obșinut al 5-lea pole position al sezonului și al treilea consecutiv. Olandezul, dublu campion mondial, a ajuns la 25 de pole position în carieră.
"A fost foarte alunecos acolo în unele locuri, dar am făcut ]mpreun[ cu echipa toate deciziile potrivite, momentul potrivit pe pistă pentru a face timpii pe tur și sunt foarte fericit să plec din pole aici. Îmi place să conduc pe o astfel de vreme. Vin din Olanda, așa că suntem obișnuiți să conducem pe asfaltul ud" a comentat Verstappen. Hulkenberg a surprins pe mult[ lume printr-o evoluție de vis în calificări și al doilea timp. Nu a fost însă de ajuns pentru a porni din prima linie a grile de start la Montreal.
Suprafața umedă și alunecoasă a făcut o victimă în timpul ultimei sesiuni de antrenament, când Carlos Sainz s-a izbit de o barieră în virajul 1, dar mecanicii Ferrari au reușit să repare deteriorarea la timp pentru calificări.
Un steag roșu a apărut la scurt timp după începerea cursei, când o problemă mecanică l-a forțat pe Zhou Guanyu să se oprească, dar monopostul său Alfa Romeo a fost mutat rapid și a fost evitată o amânare îndelungată.
Odată reluate cursele, mai mulți piloți, inclusiv Hamilton, au ieșit din pistă și s-au luptat pentru a controla mașinile lor în condiții dificile, Alonso și Verstappen stabilind primii timpi de referință. Un incident care l-a implicat pe Piastri în ultimele minute a stabilit practic clasamentul final al calificărilor pentru că ploaia s-a înrăutățit și din acel moment și îmbunătățirea timpilor a fost imposibilă.
Citește și:

Sancțiune pentru Hulkenberg și Alonso în prima linie

La trei ore și jumătate după finalul ședinței de calificare, Hulkenberg a fost sancționat pentru că nu a respectat timpul minim prevăzut în timpul steagului roșu provocat de accidentul de la Piastri. Ritmul său lent a fost penalizat cu trei locuri pe grilă, ceea ce l-a coborât pe locul cinci, iar Fernando Alonso a urcat în primul rând al grilei, lângă Verstappen.
După această penalizare grila de start din Marele Premiu al Canadei de la Montreal arată așa.
Clasamentul piloților după 7 curse
  • 1. Max Verstappen - RedBull 170 puncte
  • 2. Sergio Perez - RedBull 117
  • 3. Fernando Alonso - Aston Martin 99
  • 4. Lewis Hamilton - Mercedes 87
  • 5. George Russell - Mercedes 65
  • 6. Carlos Sainz - Ferrari 58
  • 7. Charles Leclerc - Ferrari 42
  • 8. Lance Stroll - Aston Martin 35
  • 9. Esteban Ocon - Alpine 25
  • 10. Pierre Gasly - Alpine 15
Marele Premiu al Canadei de la Montreal va avea loc de la ora 21.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol