Sezonul actual din Formula 1 se apropie de final, iar lucrurile sunt aproape clare în privința câștigătorului. Cu 7 etape rămase de disputat, Max Verstappen este lider autoritar în clasamentul piloților, având un avans de 209 puncte în fața lui Charles Leclerc.
În acest week-end este programat Marele Premiu al Italiei, care va avea loc pe circuitul de la Monza, iar Leclerc are o bună oportunitate să reducă din ecartul față de Verstappen. Asta și pentru că pilotul Red Bull va primi o penalizare de 5 locuri pe grila de start, anunță Marca. Penalizarea se datorează deciziei luate de olandez împreună cu inginerii de a schimba camera de ardere internă a monopostului său.
Formula 1
Reacția lui Hamilton, după cursa de la Monza! Britanicul și-a amintit de titlul pierdut la Abu Dhabi
12/09/2022 LA 12:01

Verstappen, Hamilton, Sainz sau Perez vor pleca de pe poziții slabe la Monza

Grand Prix-ul de la Monza va fi unul al penalizărilor, deoarece Lewis Hamilton, Sergio Perez, Yuki Tsunoda, Carlos Sainz și Valtteri Bottas au efectuat și ei schimbări la motoare și vor porni de pe locuri inferioare în cursa de duminică.
În aceste condiții, Charles Leclerc este mare favorit să pornească din pole-position, postură pentru care va lupta cel mai probabil cu oameni ca George Russell sau Fernando Alonso. Verstappen va pleca în cel mai bun caz de pe poziția a 6-a, dar superioritatea mașinii sale le oferă speranțe fanilor că va obține un nou rezultat mare, așa cum s-a întâmplat și la Spa, când a pornit de pe poziția a 14-a a grilei și a terminat primul.
Marele Premiu al Italiei a început deja, cu primele antrenamente libere. Charles Leclerc a fost cel mai rapid, urmat de coechipierul Carlos Sainz și de piloții Mercedes, Russell și Hamilton. Verstappen a avut doar al 5-lea timp.
Înainte ca ostilitățile de la Monza să înceapă a avut loc un moment de reculegere în memoria Reginei Elisabeta a 2-a a Marii Britanii, decedată aseară. Toți piloții și oficialii de cursă au purtat banderole negre în timpul omagiului adus Majestății Sale.
Formula 1
Învins de Verstappen "acasă" la Ferrari, Leclerc critică Safety Carul:"Nu trebuia să se termine așa"
11/09/2022 LA 18:02
Marele Premiu al Italiei
Lewis Hamilton va pleca ultimul de pe grila de start, la Monza! Motivul pentru care va fi penalizat
08/09/2022 LA 16:36