Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Formula 1: Când ar urma să aibă loc cursa de la Imola? Organizatorii iau în calcul scoaterea ei din calendarul pe 2023

Dani Morar

Actualizat 17/05/2023 la 22:50 GMT+3

Formula 1: Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna a fost anulat din cauza inundațiilor produse în ultimele zile. Organizatorii iau în calcul ca Grand Prix-ul să nu se mai dispute deloc în 2023, dar au și o varaintă plauzbibilă pentru la toamnă.

George Russell, Mercedes F1 W14, leads Max Verstappen, Red Bull Racing RB19,

Credit imagine: Imago

Formula 1: Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna nu va mai avea loc în acest weekend din cauza inundațiilor care au lovit Italia. Cinci persoane au murit și mii de oameni au fost evacuați din locuințe în urma inundațiilor care au avut loc în ultimele zile în regiunea Emilia-Romagna din nordul Italiei.
Un loc liber în calendar pentru reprogramarea cursei ar fi în luna iulie, între întrecerile din Marea Britanie (7-9 iulie) și Ungaria (21-23 iulie). Totuși, Motorsport.com notează că e greu ca organizatorii să pună cursa de la Imola în acea perioadă, majoritatea angajaților din fabrici fiind în concediu.
O soluție mult mai logică ar fi programarea cursei în luna septembrie, imediat după Grand Prix-ul de la Monza, care are loc între primele zile de toamnă. Chiar și așa, organizatorii ar putea lua decizia de a anula complet întrecerea de la Imola pentru calendarul pe 2023, fiind imposibil ca datele celorlalte curse să mai fie mutate pentru a face loc acesteia.
Cursa de la Imola a revenit în calendarul Formulei 1 chiar anul acesta și ar trebui să aibă loc până în 2025, inclusiv. Încă nu se știe sigur dacă acel contract încheiat pe 3 sezoane va fi prelungit până în 2026 dacă Grand Prix-ul nu va mai avea loc în 2023.
Citește și:

Formula 1: Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna a fost anulat

Marele Premiu al regiunii Emilia-Romagna a fost anulat din cauza inundațiilor din nordul Italiei. Încă de marți, echipele au fost nevoite să părăsească zona boxelor ale Autodromului Enzo e Dino Ferrari, după care măsura a rămas valabilă și pentru ziua de miercuri.
Tot miercuri s-a luat decizia de a nu mai organiza în acest weekend a șasea etapă de Grand Prix a acestui sezon deoarece nu este posibil ca organizatorii să asigure siguranța spectatorilor, a echipelor și a personalului care se ocupă de acest eveniment, în condițiile în care autoritățile din zonă trebuie să își concentreze toată atenția asupra celor afectați de inundații.
"Decizia care a fost luată este cea corectă pentru toți cei din comunitatea locală și din familia F1, deoarece trebuie să asigurăm siguranța tuturor și să nu creăm o povară suplimentară autorităților care se ocupă de această situație îngrozitoare", a transmis Stefano Domenicali, președintele Formula 1.
Următoarea cursă din Formula 1 va avea loc pe 28 mai, la Monaco.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo