Lewis Hamilton a câștigat Grand Prix-ul Marii Britanii, după ce a reușit să-l depășească pe Charles Leclerc în antepenultimul tur. Victoria britanicului este însă una controversată, deoarece acesta a fost implicat într-un acroșaj cu Max Verstappen, iar olandezul a fost nevoit să abandoneze.
Criticat dur pentru ieșirea din decor a pilotului de la Red Bull, Hamilton a reacționat pe conturile sale de socializare. Sportivul a postat un mesaj pe Instagram, prin intermediul căruia i-a transmis gândurile sale bune lui Verstappen și le-a dedicat victoria fanilor.
"Această zi ne-a reamintit de pericolele cu care ne confruntăm în acest sport și nu ar trebui niciodată să ne asumăm cu ușurință riscurile. Îi trimit cele mai bune gânduri lui Max, care este un adversar incredibil și mă bucur să aflu că este în regulă. Voi fi întotdeauna un concurent dificil, dar și corect.
GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47
Sunt atât de mândru de ceea ce am realizat astăzi prin munca în echipă. Echipa mea a dat dovadă de curaj, perseverență și angajament față de acest sport incredibil. Este un vis să câștig în fața suporterilor mei, acasă. Asta este pentru voi. Nu renunțați niciodată, continuați să vă ridicați, continuați să luptați", a fost mesajul lui Hamilton.
Sportivul a comentat și în presă ceea ce s-a întâmplat la Grand Prix-ul Marii Britanii. "Am știut că trebuie să fiu agresiv pentru a-l depăși pe Max, dar sunt convins că i-am acordat spațiu", a spus Lewis Hamilton, potrivit Gazzetta dello Sport.

Verstappen, dur după incidentul de la Silverstone

Max Verstappen a fost nevoit să abandoneze în Grand Prix-ul Marii Britanii, în urma unui acroșaj în chiar primul tur Lewis Hamilton. Olandezul consideră că marele său rival a fost vinovat în totalitate de acel incident și l-a acuzat pe acesta de lipsă de respect pentru că s-a bucurat la final, în timp ce el se afla la spital.
"Sunt fericit că mă simt bine. Evident, sunt dezamăgit că am părăsit astfel cursa. Pedeapsa acordată lui Hamilton nu ne-a ajutat și nu ne face dreptate mișcării periculoase pe care Lewis a făcut-o pe pistă. Am privit din spital cum sărbătorea victoria. Cred că este un comportament lipsit de respect și un comportament nesportiv, dar mergem mai departe", a scris Verstappen pe contul său de Twitter.
Formula 1
Charles Leclerc în pole position la Miami. Prima linie a grilei de start este 100% Ferrari
08/05/2022 LA 03:36
GP Miami
Lewis Hamilton a dezvăluit când a mai avut un start de sezon la fel de dificil ca acum
06/05/2022 LA 09:42