Grand Prix-ul Marii Britanii a început cu un incident despre care se va vorbi foarte mult în următoarea perioadă. Max Verstappen a plecat din pole position și a încercat în primele viraje să-și mențină poziția, dar s-a trezit în decor în urma unui aroșaj cu Lewis Hamilton, care încerca să treacă în față.
Cursa a fost neutraliaztă timp de 40 de minute, iar comisarii cursei l-au găsit vinovat pe Hamilton și l-au sancționat pe pilotul Mercedes cu 10 secunde, dar cel mai important lucru a fost că acesta s-a putut întoarce pe circuit. În schimb, Verstappen a fost nevoit să abandoneze, mașina sa fiind grav avariată și el ajungând la spital pentru a primi îngrijiri medicale preventive.
După reluarea cursei, Hamilton a recuperat tur după tur și în final a reușit să-l depășească pe Charles Leclerc (în turul 50, din 52) obținând astfel a 4-a sa victorie din acest sezon și a 8-a din carieră pe circuitul de la Silverstone. Victoria lui Hamilton și abandonul lui Verstappen au făcut ca lupta pentru prima poziție să se ascută și mai mult, olandezul având acum un avans de numai 8 puncte în frunte.
Formula 1
Reacția lui Hamilton, după cursa de la Monza! Britanicul și-a amintit de titlul pierdut la Abu Dhabi
12/09/2022 LA 12:01

Max Verstappen, vehement la adresa lui Hamilton

Cei de la Red Bull sau considerat nedreptățiți la final, iar șefii echipei l-au acuzat dur pe Hamilton pentru provocarea accidentului care l-a scos în decor pe Verstappen, menționând că britanicul merită să fie pedepsit aspru pentru gestul său.
La scurt timp după încheierea cursei, a venit și reacția lui Verstappen, care a fost la fel de vehementă, olandezul acuzându-l pe marele său rival de lipsă de respect pentru că a sărbătorit victoria în timp ce el se afla la spital.4
"Sunt fericit că mă simt bine. Evident, sunt dezamăgit că am părăsit astfel cursa. Pedeapsa acordată (n.r. lui Hamilton) nu ne-a ajutat și nu face dreptate mișcării periculoase pe care Lewis a făcut-o pe pistă. Am privit din spital cum sărbătorea victoria. Cred că este un comportament lipsit de respect și un comportament nesportiv, dar mergem mai departe", a scris Verstappen pe contul personal de Twitter.
Următoarea etapă a campionatului mondial de Formula 1 va avea loc în Ungaria, pe circuitul de la Hungaroring, în week-end-ul 30 iulie - 1 august.
Marele Premiu al Italiei
După Hamilton, Verstappen va fi penalizat și el la Monza! De pe ce loc ar putea pleca olandezul
09/09/2022 LA 13:59
Marele Premiu al Italiei
Lewis Hamilton va pleca ultimul de pe grila de start, la Monza! Motivul pentru care va fi penalizat
08/09/2022 LA 16:36