Lewis Hamilton a obținut un succes extrem de important la Silverstone, mai ales că a recuperat enorm din ecartul față de Max Verstappen în clasamentul piloților.
Olandezul a ieșit în decor în urma unei ciocniri cu Hamilton, în chiar primul tur al cursei și a fost nevoit să abandoneze, fiind transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale.
Cursa a fost neutraliază timp de aproximativ 40 de minute, iar la reluare Hamilton a reușit să se impună, deși fusese penalizat cu 10 secunde de comisari pentru incidentul cu Verstappen.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42

Hamilton, acuzat de cei de la Red Bull pentru accidentul lui Verstappen

Cei de la Red Bull se consideră nedreptățiți de ceea ce s-a întâmplat, insinuând că vina pentru accidentul lui Verstappen i-a aparținut în totalitate lui Hamilton, iar pilotul englez ar fi trebuit sancționat mai dur.
Șeful Red Bull, Christian Horner, l-a criticat vehement pe Hamilton la finalul cursei.
"Este un accident enorm și Max avea prim planul. Din punctul meu de vedere, vina deplină este a lui Hamilton pentru acel incident, el nu ar fi trebuit să fie niciodată în această poziție.
Este inacceptabil. Slavă Domnului, cel mai mare rezultat pentru noi este că Max nu a fost rănit. Trebuie să meargă la spital pentru verificări preventive după un accident.
Lewis Hamilton este de opt ori campion mondial și nu ar trebui să facă astfel de manevre.Este periculos ceea ce a făcut, părea disperat și și-atrimis un concurent în spital. Sunt foarte dezamăgit de faptul că un șofer de calibrul său a trebuit să facă o astfel de mișcare. A fost o conducere murdară! Sper că Lewis este foarte fericit cu el însuși ... aceasta este o victorie goală. ", a tunat șeful celor de la Red Bull la microfonul Sky Sports.
Deși comisarii au decis în cele din urmă că Hamilton a fost de vină și l-au penalizat cu 10 secunde, consilierul Red Bull pentru motorsport, Helmut Marko, a cerut o pedeapsă semnificativ mai dură: "Nu știu care ar fi pedeapsa maximă, dar un astfel de comportament periculos și nesăbuit ar trebui pedepsit cu o suspendare sau ceva de genul acesta".
Prin victoria de azi, Hamilton a recuperat serios din ecartul față de Max Verstappen în clasamentul general al piloților. Olandezul are acum 185 de puncte, în timp ce septuplul campion mondial a ajuns la 178 după acest week-end, astfel că lupta la baionetă dintre cei doi se anunță una extrem de palpitantă până la final.
Următoarea etapă a campionatului mondial de Formula 1 va avea loc în Ungaria, pe circuitul de la Hungaroring, în week-end-ul 30 iulie - 1 august.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42