Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lance Stroll nu va concura la Singapore, după accidentul din calificări! Anunțul Aston Martin

Nicu Savin

Actualizat 17/09/2023 la 13:41 GMT+3

Lance Stroll a suferit un accident destul de urât în calificările Marelui Premiu al Statului Singapore și starea sa de sănătate nu-i permite să concureze în cursa de azi. Așadar, Aston Martin se va baza pe un singur pilot, Fernando Alonso, care va pleca de pe locul 7 al grilei de start.

Accident for Lance Stroll in Singapore

Credit imagine: From Official Website

Pilotul canadian Lance Stroll nu va participa duminică la Marele Premiu de Formula 1 din Singapore după accidentul suferit sâmbătă pe pistă, în timpul calificărilor, a anunţat echipa sa, Aston Martin, scrie AFP.
"Echipa tehnică a trebuit să facă reparaţii masive la monopostul care a suferit daune importante, iar Lance încă nu a depăşit şocul evenimentului", a comunicat echipa britanică.
Sâmbătă, în ultimul tur rapid pentru a-şi asigura un loc în a doua şedinţă a calificărilor, Stroll a lovit violent un parapet de protecţie având viteză mare, partea stângă a monopostului fiind practic smulsă.

Lance Stroll nu va lua startul la Singapore

Pilotul, în vârstă de 24 de ani, care în urma impactului a fost proiectat din nou pe mijlocul pistei şi era să fie lovit din spate de maşina lui Lando Norris (McLaren), a ieşit nevătămat, însă a mers la centrul medical pentru evaluare. Medicii au decis că poate concura duminică, însă acesta a decis să se retragă.
"Scopul lui Lance este acum să se recupereze complet înainte de Marele Premiu al Japoniei, weekendul viitor", a asigurat Aston Martin.
Spaniolul Carlos Sainz Jr (Ferrari) va lua startul din pole position, în faţa britanicului George Russell (Mercedes). Pe circuitul urban de la Marina Bay, liderul campionatului Max Verstappen (Red Bull) va pleca doar de pe locul 11, înaintea coechipierului său, mexicanul Sergio Perez, pe locul 13.
Sursa: Agerpres
Top 10 în Calificările Marelui Premiu al statului Singapore
  • 1. Carlos Sainz (Ferrari) - 1:30.984
  • 2. George Russell (Mercedes)
  • 3. Charles Leclerc (Ferrari)
  • 4. Lando Norris (McLaren)
  • 5. Lewis Hamilton (Mercedes)
  • 6. Kevin Magnussen (Haas)
  • 7. Fernando Alonso (Aston Martin)
  • 8. Esteban Ocon (Alpine)
  • 9. Nico Hulkenberg (Haas)
  • 10. Liam Lawson (AlphaTauri)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo