Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lewis Hamilton s-a bucurat ca un copil, după pole-ul de la Hungaroring: "Parcă a fost prima dată"

Nicu Savin

Publicat 22/07/2023 la 19:24 GMT+3

Lewis Hamilton a înregistrat cel mai rapid timp în calificările de la Marele Premiu al Ungariei și va pleca din pole-position în cursa de duminică de la Hungaroring. Britanicul nu a mai fost în această postură de aproape doi ani, astfel că bucuria a fost imensă, iar discursul său a arătat cât de mult înseamnă succesul de azi.

Lewis Hamilton sorridente dopo la pole position ottenuta nel GP di Ungheria 2023

Credit imagine: Getty Images

Lewis Hamilton a avut o zi excelentă la Hungaroring. Britanicul s-a adaptat cel mai bine regulii testate de FIA pentru calificări și a reușit să obțină al 104-lea pole position din cariera sa. Pilotul Mercedes a obținut pole-ul la ultimul tur, devansându-l pe Max Verstappen cu doar 3 miimi de secundă.
Acesta este primul pole pentru echipa germană din acest sezon și primul pentru Hamilton după o pauză de aproape doi ani. Ultima dată când englezul a plecat primul într-o cursă a fost acum 19 luni, la Marele Premiu al Arabiei Saudite din 2021.
Așteptarea a fost lungă și grea, chiar frustrantă, dacă ne gândim că în tot acest timp Hamilton a privit neputincios la victoriile rivalilor, în special cei de la Red Bull.

Lewis Hamilton, în al 9-lea cer, după ce a obținut pole-ul la Marele Premiu al Ungariei

Succesul de azi a creat un mare entuziasm în tabăra Mercedes, iar bucuria lui Hamilton a fost pe măsură. Septuplul campion mondial este obișnuit cu astfel de victorii, dar a declarat că s-a simțit ca prima dată când a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului după o sesiune de calificări.
"A fost un an și jumătate nebun, așa că mi-am pierdut vocea din cauza modului în care am țipat în mașină. Este uimitor acest sentiment, mă simt atât de recunoscător că sunt aici, pentru că echipa a muncit atât de mult. Am împins atât de tare de-a lungul timpului, așa că obținând în sfârșit un pole-position parcă a fost prima dată.
Nu mă așteptam să vin azi aici și mă lupt pentru pole. Așa că, atunci când am intrat în ultima rundă, am dat absolut totul.", a spus Hamilton, citat de f1.com.
Lewis Hamilton este al doilea pilot din afara Red Bull care va pleca din pole-position la o cursă din acest sezon. Primul a fost Charles Leclerc, la Marele Premiul al Azerbaidjanului. Britanicul poate fi primul pilot care sparge hegemonia celor de la Red Bull în acest sezon în privința curselor câștigate, dar rămâne de văzut dacă îi va putea ține piept lui Max Verstappen în regim de cursă. Întrecerea de la Hungaroring va avea loc duminică, 23 iulie, de la ora 16:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo