Dacă Ferrari i-a găsit înlocuitor lui Vettel, Carlos Sainz Jr urmând să fie alături de Leclerc din stagiunea viitoare, rămâne de văzut ce se va întâmpla cu pilotul german.
Sebastian Vettel a fost adus de Ferrari în 2015 de la Red Bull, însă nu a reușit să aibă impactul așteptat de la un multiplu campion mondial. Vettel spune că pandemia globală l-a făcut să-și recalculeze viitorul în carieră și a lăsat chiar de înțeles că se gândește la retragere.
Totuși, e de așteptat ca neamțul să continue, iar în acest moment se vorbește de trei echipe care ar fi interesate de semnătura sa.
Formula 1
Formula 1 va avea 6 curse de sprint în 2023! FIA a anunțat circuitele unde vor avea loc acestea
IERI LA 16:19
Prima ar fi chiar McLaren, unde va rămâne un loc vacant după trecerea lui Carlos Sainz Jr la Ferrari. Și Renault e o variantă, dacă Daniel Ricciardo, care e tentat de o nouă provocare, va pleca.
Interesant e, însă, că Mercedes și-a făcut deja publică intenția de a-l lua pe Vettel, deși e greu de înțeles cum ar putea să ajungă acesta la formația germană, în condițiile în care echipa are doi piloți fantastici: Lewis Hamilton și Valtteri Bottas. Acesta din urmă vine după cel mai de succes sezon al carierei, în care s-a clasat pe locul secund la general, cu 326 puncte (4 victorii, 15 prezențe pe podium și 5 pole position-uri). Totuși, aducerea unui german cu un asemenea CV ar putea să cântărească decisiv din punct de vedere al marketingului pentru Mercedes, astfel că Bottas ar putea fi sacrificat.
"Mercedes nu-l poate ignora pe Vettel", a confirmat Toto Wolff, CEO-ul de la Mercedes-AMG Petronas Motorsport.

Red Bull nu îl vrea pe Vettel

Cu patru titluri de campion mondial, toate cucerite pentru Red Bull Racing, Vettel nu e o variantă pentru formația austriacă. A spus-o chiar Helmut Marko, consilier şi şef al programului de dezvoltare de la Red Bull. Deși acesta se află în relații foarte bune cu Vettel, austriecii au în acest moment un singur obiectiv: să facă din Max Verstappen campion mondial. Nimic nu va schimba acest plan și austriecii nu au nevoie de un alt pilot cu greutate care să pună la îndoială ordinele de echipe. În vârstă de 22 de ani, belgianul de la Red Bull are deja 31 de podiumuri în Marele Circ și e văzut drept pilotul care va domina autoritar următorul deceniu în F1.
"Seb va dori acum să fie acum lăsat în pace. Va continua în Formula 1 doar dacă va primi o ofertă foarte bună la nivel sportiv, dar, din păcate, aceasta nu va veni de la Red Bull. Avem în echipă un viitor campion mondial - pe Max Verstappen - și un tânăr fantastic, din pepiniera noastră, care va crește: Alex Albon", a spus Helmut Marko, citat de Gazzetta dello Sport.
https://i.eurosport.com/2020/05/12/2817872.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Formula 1
Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, anulat
02/12/2022 LA 12:56
Formula 1
Formula 1 în România!Oracle Red Bull Racing-cursă printre nori pe Transalpina! Imagini spectaculoase
01/12/2022 LA 08:47