Ferrari se află pe locul al doilea în clasamentul constructorilor, la 97 de puncte distanță de liderul Red Bull. La momentul actual, echipa din Maranello se luptă pentru poziția a doua cu cei de la Mercedes, care au venit din urmă.
La nivelul piloților, Charles Leclerc este la 80 de puncte de Max Verstappen, care se îndreaptă cu pași reprezi spre al doilea titlu mondial din carieră. Colegul monegascului nu crede că lupta este deja încheiată și știe că Ferrari poate reveni, în ciuda problemelor întâmpinate în prima parte a sezonului.
"La Ferrari este clar ce trebuie să facem, și anume să câștigăm acele curse pe care Max vrea să le câștige. Deoarece evident obținerea celor 25 de puncte face, la final, diferența. Cred că sunt multe lucruri care se pot întâmpla în partea de sus a clasamentului.
Formula 1
Când se va retrage Alonso din Formula 1? Un fost campion mondial a oferit o predicție interesantă
10/08/2022 LA 13:57
Rundă de rundă este o bătăile incredibilă care are loc între cele două echipe, care va continua până la sfârșitul anului. Este adevărat că poate la un moment dat avem nevoie de puțin ajutor din partea Red Bull. Ar trebui să aibă probleme de fiabilitate și abandonuri, dar chiar și fără acest lucru, statistic dacă se poate, se poate și nu poți să renunți", a declarat Sainz, citat de cotidianul Marca.
Citește și:

Sainz nu vrea să renunțe

Pilotul spaniol a vorbit despre un aspect foarte important în momentul în care se află într-o situație dificilă, și anume să nu renunțe.
"Cred că e regula numărul unu în sport. Până când este imposibil, trebuie să crezi în continaure și trebuie să încerci să câștigi pe cât de mult poți și să încerci să rămâi în luptă. Atât timp cât numerele [statistica, din punct de vedere matematic] îți permit.
Deci, vom continua să încercăm, vom continua să ne dezvoltăm ca echipă, vom continua să evoluăm pentru că ce putem învăța în acest an poate fi folositor de asemenea pentru anii ce urmează."
Formula 1 va reveni în weekend-ul 26-28 august, pe circuitul de la Spa-Francorchamps.
Formula 1
Fostul director sportiv de la Ferrari știe care sunt problemele echipei italiene. Declarația făcută
10/08/2022 LA 11:40
Formula 1
Lewis Hamilton încă se gândește la episodul Abu Dhabi: "Cele mai mari temeri s-au adeverit"
10/08/2022 LA 09:54