Articol scris de Viviana Moraru
După ce a ratat primele două curse ale sezonului, fiind depistat pozitiv la testele de coronavirus, Sebastian Vettel a avut ghinion la debutul său în noul sezon de F1. După 23 de tururi din cursa de la Melbourne, Vettel s-a văzut nevoit să se retragă după ce a pierdut controlul monopostului Aston Martin.
Giancarlo Minardi, directorul circuitului unde se va desfășura etapa viitoare de F1, l-a sfătuit pe german că cel mai potrivit lucru ar fi să se retragă:
Marele Premiu al Australiei
Marele Premiu al Australiei 2022 | Liderul clasamentului mondial, Leclerc va pleca din Pole
09/04/2022 LA 07:26
"A fost ghinionist îndeajuns încât să rateze primele două curse din cauza Covid-19. Dar ar trebui să se retragă. Are bani, a câștigat titluri și nu va mai câștiga din nou", a declarat Minardi, în presa din Italia.
Citește și:

Se anunță un sezon dificil pentru Vettel și Aston Martin

În primele 3 etape scurse din actualul sezon de F1, Aston Martin a dezamăgit, fiind singura echipă fără punct în clasament. Oficialii echipei aveau așteptări odată cu revenirea lui Sebastian Vettel, în primele două etape fiind înlocuit de Nico Hulkenberg. Însă, Vettel a avut un weekend dezastruos, fiind încheiat cu un abandon.
Directorul echipei Aston Martin, Mike Krack, l-a apărat pe german după cursa ratată din Australia: "Totul este în regulă cu Seb. Faptul că un pilot ca el, de patru ori campion mondial, are atâtea probleme pe parcursul unu weekend are puțin de-a face cu performanțele sale."
Cu toate acestea, Krack nu este mulțumit de evoluția lui Vettel, având așteptări din partea sa: "Nu este normal ca un pilot de calibrul său să iasă de pe circuit atât de des pe parcusrul unui weekend", a mai declarat șeful celor de la Aston Martin.
Următoarea etapă de Formula 1 va avea loc în Italia, pe circuitul de la Imola, între 22-24 aprilie. Precedenta cursă desfășurată pe acest circuit a fost câștigată de Max Verstappen, cu plecare de pe 3, după ce din pole-position a plecat în cursă Lewis Hamilton.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
GP Arabia Saudită
Sebastian Vettel va lipsi și de la a doua etapă a noului sezon de Formula 1! Cine îl va înlocui
24/03/2022 LA 13:18
Formula 1
20 de piloți la startul noului sezon de Formula 1! Tot ce trebuie să știi despre sportivi și echipe
17/03/2022 LA 14:47