Red Bull a câștigat titlul mondial prin Max Verstappen, la capătul unei curse care a răsturnat tot, în ultimele tururi. Olandezul a beneficiat de safety car și de decizia directorului cursei, care i-a permis să depășească mașinile întârziate și să fie în "coasta" lui Hamilton în ultimul tur. În contextul în care "MadMax" tocmai schimbase pneurile, a avut un avantaj uriaș în duelul cu liderul Mercedes, iar victoria a devenit o formalitate.
CITEȘTE ȘI:
LOVITURĂ TOTALĂ PENTRU HAMILTON ȘI MERCEDES. DESCOPERIREA INCREDIBILĂ FĂCUTĂ DE PRESA ENGLEZĂ
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
IERI LA 15:42

Sergio Perez, mândru că și-a ajutat echipa, dar trist pentru Hamilton

Dincolo de hotărârea controversată a organizatorilor, Verstappen a primit un ajutor imens și de la coechipierul său de la Red Bull, Sergio Perez. Acesta l-a întârziat mult pe Hamilton, după ce englezul făcuse schimbul de pneuri și ieșise chiar în spatele celui poreclit "Checo".
"Să rănești pe cineva într-o cursă pentru titlu mondial nu e ceva ce îți dorești să faci. Îmi pare rău pentru el, dar, am fost nevoit să îmi fac meseria, a trebuit să lupt pentru echipa mea. Sunt sigur că Hamilton a înțeles asta, a trebuit să fac tot ce depindea de mine pentru Max și pentru echipa mea", a spus Perez pentru DAZN.
Întrebat cât de mult a contat ajutorul dat lui Verstappen în ecuația câștigării titlului, Sergio Perez crede că modul în care s-a închis atacurilor lui Hamilton au fost decisive. Fără acele secunde pierdute, Lewis și-ar fi permis luxul să mai facă o oprire la boxe, pentru pneuri noi, iar datele problemei ar fi stat cu totul altfel, indiferent de decizia lui Michael Masi.
"Acele secunde pierdute de Hamilton cred că au fost decisive pentru cursă. Pentru că Lewis și-ar fi permis altfel o nouă oprire la boxe, probabil în momentul în care safety carul sa intrat pe pistă", a mai spus mexicanul.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
IERI LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42