După ultima cursă a sezonului, Mercedes a depus două contestații oficiale cu privire la decizia lui Masi, directorul cursei, de a-i permite lui Verstappen să depășească mașinile întârziate sub safety car și de a ajunge în "coasta" lui Hamilton. Înainte de accidentul lui Latifi, între Hamilton și Verstappen distanța era de peste 11 secunde, iar titlul mondial părea jucat. Contestațiile lui Mercedes au fost respinse de FIA, după 4 ore de dezbateri, iar rutierul Red Bull a fost confirmat campion mondial.
O decizie care, evident, a nemulțumit Mercedes, care și-a arătat intenția de a merge la Tribunalul de Arbitraj sportiv pentru a-și căuta dreptatea. Doar că lucururile au luat o altă întorsătură, potrivit The Mirror.
CITEȘTE ȘI:
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
MAX VERSTAPPEN ÎȘI FACE UN CADOU DE 2 MILIOANE DE EURO, DUPĂ CE A DEVENIT CAMPION MONDIAL ÎN FORMULA 1
Mercedes și Hamilton, șanse aproape de "0" să aibă voie să meargă la TAS
Concret, dincolo de faptul că teamul german e influențat de factorul timp pentru a-și prezenta cazul, există o mare problemă. Regulamentele FIA sunt clare și nu lasă loc la interpretări: pentru a se ajunge la TAS, chiar FIA trebuie să își ofere acordul, lucru care nu se va întâmpla, în mod normal. Dincolo de faptul că, dacă i-ar da voie lui Mercedes să meargă la Lausanne, forul tutelar ar admite că a greșit, s-ar expune unei decizii care ar dinamita Formula 1. Ca atare, FIA nu îi va oferi prilejul lui Mercedes să își caute dreptatea într-un Tribunal neutru, susțin englezii.
"Mercedes și-a anunțat intenția de a merge la TAS și are la dispoziție 96 de ore pentru a își pregăti cazul și a depune documentele necesare. Regulile FIA, pe care teamul german le-a semnat, sunt clare: pentru a ajunge la Lausanne, o echipă sau o persoană implicată în Formula 1 trebuie să convingă o comisie FIA că au un caz solid pentru a merge la TAS. FIA practic ar trebui să își dea acordul să se facă un demers împotriva ei, ceea ce este extrem de puțin probabil. E o situație stânjenitoare și rușinoasă pentru FIA: dacă și-ar da ok-ul ca Mercedes să meargă la TAS, e ca și cum ar admite că au greșit", notează Mirror, care concluzionează: "Șansele ca Hamilton să își găsească dreptatea și să devină campion mondial sunt minime, dacă nu chiar inexistente".
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42