După ce, în turul 1, mașina lui Romain Grosjean a explodat, a urmat un nou incident în turul 3, în urma căruia Lance Stroll s-a răsturnat.

În virajul 8 din turul 3, Stroll a schimbat ușor traiectoria către interiorul pistei și a fost acroșat de Daniil Kvyat. Rusul a fost implicat și în incidentul din turul 1, când Grosjean s-a ciocnit în bariera metalică într-un mod îngrozitor.

Formula 1
Formula 1 nu mai debutează în Australia! Unde va avea loc primul Grand Prix al noului sezon
12/01/2021 LA 11:54

Stroll a ieșit din monopostul răsturnat și a părăsit pista, în timp ce macaraua a intervenit de urgență.

Scene îngrozitoare în Formula 1! Mașina lui Grosjean a explodat

Romain Grosjean a fost acroșat de Daniil Kvyat, după ce a intrat în fața lui. Francezul a ieșit în decor, s-a ciocnit în bariera metalică de pe margine, apoi monopostul său a fost cuprins de flăcări.

Grosjean a ieșit din mașină, după ce aceasta s-a rupt în două. Cursa a fost întreruptă.

Pilotul celor de la Haas a vrut să schimbe traiectoria spre partea dreaptă a pistei, iar în acel moment a fost atins în spate de Kvyat. Grosjean a reușit să iasă foarte repede din mașină, în 15-20 de secunde, și să să sară bariera metalică, exact înainte ca incendiul să ia amploare.

Primele detalii despre starea lui Romain Grosjean, după ce mașina lui a explodat

Guenther Steiner, managerul constructorului Haas, a oferit primele detalii despre starea de sănătate a lui Grosjean. Francezul a fost dus de urgență la spital, iar acum este în stare stabilă:

"Grosjean este conștient, a fost dus de urgență la spital, dar este în regulă. Are mici arsuri pe mâini și glezne, dar se simte ok. Evident, este foarte speriat. Când vezi așa ceva nu sunt prea multe de spus. Contează doar să fie bine. Toată lumea a făcut o munca extraordinară ca să-l scoată repede in incendiu", a explicat Guenther Steiner, la Digisport.

În momentul impactului, combinozonul francezului a fost cuprins de flăcări, dar pompierii au reușit să stingă flăcările cu un extinctor. Grosjean a suferit mici arsuri la mâini și la glezne în momentul în care a sărit din mașină.

Grosjean a fost preluat imediat de echipa medicală, care l-a transportat la spital.

Formula 1
"Daily Mail": Amânarea startului sezonului de Formula 1, din Australia, este iminentă
04/01/2021 LA 12:48
Formula 1
Schumacher, la 52 de ani și șapte ani distanță de accidentul care a schimbat totul: ”E un luptător!”
03/01/2021 LA 11:53