Vettel pilotează în prezent pentru Aston Martin, echipă pentru care a semnat sezonul trecut. Contractul pilotului de 35 de ani cu britanicii se încheie la finalul acestui sezon, dar neamțul nu asociază acest aspect cu retragerea sa din sportul cu motor.
Cvatruplul campion mondial a vorbit înaintea Marelui Premiu al Franței despre situația sa de la Aston Martin și este optimist cu privire la viitorul său, vorbind și despre zvonurile legate de o mutare la McLaren.
Formula 1
Când se va retrage Alonso din Formula 1? Un fost campion mondial a oferit o predicție interesantă
10/08/2022 LA 13:57
"Păi, pilotez weekend-ul acesta, apoi și următorul. Apoi evident la un moment dat vom începe să vorbim și voi vorbi cu echipa. Cred că este o intenție clară să continuăm și vom vedea curând cum stau lucrurile.
Cred că Lando [Norris] are un contract. Nu, cunosc niște persoane, dar sunt doar zvonuri [legat de mutarea la McLaren]", a declarat Vettel, citat de site-ul oficial Formula 1.
Aston Martin este dispusă să îi reînnoiască contractul lui Vettel, care se află pe locul al 14-lea în clasamentul piloților, cu 15 puncte. Colegul său, Lance Stroll, este pe penultima poziție, cu doar trei puncte.
Citește și:

Vettel, o legendă în Formula 1

Pilotul neamț și-a început aventura în "Marele Circ" în 2007, în cadrul Grand Prix-ului din Statele Unite. Vettel a pilotat un an pentru BMW Sauber, după care a ajuns la Toro Rosso. Tânărul de la acea vreme a făcut pasul repede către Red Bull, în 2009, iar următoarele sezoane au reprezentat apogeul atât pentru Vettel, cât și pentru constructorii austrieci.
Vettel a cucerit în perioada 2010-2013 patru titluri mondiale consecutive, iar Red Bull a câștigat la rândul lor titlurile la constructori. În 2015, Vettel a ajuns la Ferrari, însă nu s-a putut duela cu monopostul celor de la Mercedes și nu a mai câștigat alt campionat. În 2020, neamțul a semnat cu Aston Martin, pentru care pilotează și în prezent.
Pilotul britanicilor a atins cea mai bună performanță din acest sezon pe circuitul de la Baku, unde a încheiat cursa pe locul al șaselea.
Formula 1
Fostul director sportiv de la Ferrari știe care sunt problemele echipei italiene. Declarația făcută
10/08/2022 LA 11:40
Formula 1
Lewis Hamilton încă se gândește la episodul Abu Dhabi: "Cele mai mari temeri s-au adeverit"
10/08/2022 LA 09:54