Constructorul de automobile Mercedes se va retrage la finele anului 2022 din Campionatul Mondial de Formula E, competiţie destinată monoposturilor sută la sută electrice, pe care l-a câştigat duminică la Berlin, a anunţat, miercuri, concernul german, potrivit Agerpres.
"În cadrul noilor sale orientări strategice, marca a decis să transfere resursele sale în cadrul unei electrificări accelerate a întregii game, ce vizează trei platforme total electrice ce vor fi lansate în 2025", a anunţat Mercedes într-un comunicat dat publicităţii.

Mercedes se retrage din Formula E la finalul lui 2022

Formula E
Nyck de Vries e campion mondial al Formulei E
15/08/2021 LA 14:58
"În consecinţă, Mercedes va transfera resursele consacrate Formulei E pentru utilizarea experienţei dobândite în competiţie către produsele dezvoltate în serie", a adăugat celebra marcă.
Mercedes participă sub nume propriu în Campionat, cu o echipă oficială, din sezonul 2019/2020 şi a câştigat două titluri mondiale în sezonul cu numărul şapte: la piloţi, prin olandezul Nyck de Vries, şi la constructori, după ultimele două curse, desfăşurate la Berlin, la finalul săptămânii trecute.

Nyck de Vries e campion mondial al Formulei E

Mercedes este prezentă şi în Formula 1, unde a câştigat toate titlurile la piloţi şi constructori din 2014, graţie în special britanicului Lewis Hamilton, cu monoposturi cu motor hibrid.
Monaco
Formula E : Da Costa se impune la Monaco ePrix
09/05/2021 LA 08:50
Monaco
Monaco : Da Costa va pleca din pole position la Monaco E-Prix
09/05/2021 LA 08:45