Debutul noului sezon din Formula E va avea loc în această seară pe circuitul de la Riyadh (Arabia Saudită). După ce ieri a fost cel mai rapid în primele antrenamente, iar astăzi a recidivat în a 2-a rundă de pregătire pilotul Mercedes, Nick de Vries, a câștigat și sesiunea de calificări din această după-amiază, urmând a pleca primul în cursa care va începe la ora 19:00.
Cu un record pe tur stabilit încă din prima rundă a calificărilor De Vries și-a asigurat pole-position-ul devansându-l Pascal Wehrlein (Porsche) cu peste 6 zecimi de secundă.
Formula E
Noul sezon din Formula E începe astăzi, în direct la Eurosport! Care sunt favoriții noii stagiuni
26/02/2021 LA 08:13

Nick De Vries va pleca din pole-position în prima cursă a sezonului din Formula E

"Încă de ieri a fost un start minunat. Am purtat acest impuls și azi, chiar dacă condițiile au fost foarte diferite în FP2. Vreaqu să mulțumesc echipei pentru munca depusă. Am analizat totul foarte bine și am lucrat mult la zonele noastre mai slabe. Mă bucur să le ofer acest rezultatîn starul sezonului, dar a existat un drum lung până aici. Sunt mulțumit de performanța de azi și sper să încheiem cu o victorie în această după-amiază.", a spus De Vries la finalul calificărilor.
DS Techeetah, echipa care a cucerit de 5 ori din cele 6 ediții de până acum titlul în clasamentul contructorior, a avut o sesiune de uitat. Ambi piloți, Antonio Felix da Costa și Jean-Eric Vergne, au avut o sesiune de calificări teribilă și vor pleca de pe pozițiile 18, respectiv 19.
Întreg sezonul din Formula E va fi în direct și în exclusivitate la Eurosport și Eurosport Player.
Formula E
Actualii campion dn Formula E, decizie drastică! 2022, ultima ediție în care mai participă Mercedes
18/08/2021 LA 11:53
Formula E
Nyck de Vries e campion mondial al Formulei E
15/08/2021 LA 14:58