Roman Abramovich este obligat să vândă clubul Chelsea, ca urmare a sancțiunilor care i-au fost aplicate de către guvernul Marii Britanii. Magnatul rus este în aceeași situație și în țările din Uniunea Europeană, dar presa internațională a scris în ultimele săptămâni că acesta vrea să rămână în fotbal.
Turcia este o țară care nu i-a impus nicio sancțiune lui Abramovich, astfel că s-a speculat că acesta este în discuții avansate pentru cumpărarea clubului Goztepe Izmir, al cărui proprietar ar vrea să vândă.
Astăzi, presa din Turcia a anunțat că tranzacția a fost încheiată și Roman Abramovich este noul patron de la Goztepe.
Europa League
Cum arată echipa ideală a acestui sezon de Europa League! UEFA a ales MVP-ul competiției
ACUM 5 MINUTE
Totuși, oficialii grupării turce neagă orice implicare a lui Abramovich la echipă.
"Abramovich nu ne-a contactat și nu a vorbit cu nimeni pentru a prelua clubul. Nu există așa ceva.", a spus Talat Papatya, vicepreședintele celor de la Goztepe, citat de sporx.tr.

Roman Abramovich ar fi tentat să investească în Turcia

Este posibil ca reacția oficialilor de la Goztepe să fie una de fațadă, care să nu pericliteze eventualele negocieri până când se va ajunge la un acord total.
Goztepe Izmir este un club fondat în 1925, care are în palmares un titlu de campioană (1950), două Cupe ale Turciei (1969 și 1970) și o Supercupă a Turciei (1970). Goztepe este primul club din Turcia care a jucat într-o semifinală de cupă europeană, în 1969, când a pierdut în penultimul act din Cupa Orașelor Târguri (devenită Cupa UEFA în 1971) în fața maghiarilor de la Ujpest.
Dacă va cumpăra în cele din urmă clubul de la malul Mării Egee, Roman Abramovich va trebui să o ia de jos. Goztepe este în acest moment pe loc retrogradabil în Super Lig, iar șansele de salvare sunt infime. Cu 7 etape rămase de jucat din acest sezon, echipa este pe locul 18, la 8 puncte de locul 16, primul care asigură rămânerea în prima ligă.
Liga
La Liga a anunțat echipa sezonului! Câți jucători de la Real Madrid și Barcelona au fost votați
ACUM 13 MINUTE
Romanian Liga I
Florin Tănase, pe lista unui club mare din Europa! Unde este dorit golgheterul Ligii 1
ACUM O ORĂ