Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roman Abramovich nu vrea să plece din fotbal! Ce club intenționează să cumpere miliardarul rus

Nicu Savin

Publicat 22/03/2022 la 13:39 GMT+2

Roman Abramovich se vede obligat să vândă clubul Chelsea, ca urmare războiului din Ucraina, el fiind considerat un apropiat al lui Vladimir Putin. Totuși, magnatul rus nu este dispus să plece din fotbal, iar presa britanică scrie că intenționează să cumpere clubul turc Goztepe Izmir.

Roman Abramovich

Credit imagine: Reuters

Roman Abramovich se confruntă cu sancțiuni dure din partea autorităților din Marea Britanie și Uniunea Europeană, asta din cauza legăturilor sale cu Vladimir Putin, cel care a declanșat războiul sângeros din Ucraina.
Astfel, magnatul rus se vede obligat să vândă clubul Chelsea, pe care îl deține din 2003. Clubul londonez are serioase probleme logistice, neavând dreptul să transfere jucători și nici măcar să vândă bilete la meciurile de acasă, atfel că tranzacția se va finaliza probabil în scurt timp, mai ales că există numeroși oameni de afaceri interesați de achiziția formației de pe Stamford Bridge.
Deși e clar că nu va mai putea deține un club în Occident, Abramovich intenționează să continue în fotbal, iar The Telegraph anunță că rusul intenționează să cumpere gruparea turcă Goztepe Izmir. Informația a fost preluată și de presa turcă, care a subliniat că Abramovich nu s-ar lovi de niciun impediment dacă ar dori să investească în fotbalul de pe Bosfor.
Turcia nu a impus niciun fel de sancțiune oligarhilor ruși, iar presa internațională a scris recent că Abramovich și-a mutat un yacht în valoare de peste 600 de milioane de € într-un port din această țară.
Citește și:

Roman Abramovich, interesat de achiziționarea clubului Goztepe Izmir

Jurnaliștii de la Hurryet anunță că actualul patron de la Goztepe este dispus să cedeze clubul în cazul apariției unui nou investitor și sunt șanse mari ca acesta să fie chair Abramovich.
Goztepe Izmir este un club fondat în 1925, care are în palmares un titlu de campioană (1950), două Cupe ale Turciei (1969 și 1970) și o Supercupă a Turciei (1970). Goztepe este primul club din Turcia care a jucat într-o semifinală de cupă europeană, în 1969, când a pierdut în penultimul act din Cupa Orașelor Târguri (devenită Cupa UEFA în 1971) în fața maghiarilor de la Ujpest.
Dacă va cumpăra în cele din urmă clubul de la malul Mării Egee, Roman Abramovich va trebui să o ia de jos. Goztepe este în acest moment pe loc retrogradabil în Super Lig, iar șansele de salvare sunt infime. Cu 8 etape rpmase de jucat din acest sezon, echipa este pe locul 18, la 8 puncte de locul 16, primul care asigură rămânerea în prima ligă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo