O nouă decizie controversată luată de China. Autoritățile de la Beijing au decis ca fotbaliștii să nu se mai poată tatua. Orice jucător care nu ține cont de acest sfat va fi exclus din naționale.
"La echipa națională și la formațiile Under ale Chinei, noile tatuaje sunt strict interzise. Cei care au deja tatuaje sunt sfătuiți să încerce să le scoată. Dacă există anumite cirumstanțe în care acest lucru nu e posibil, ele vor fi acoperite în timpul antrenamentelor sau a meciurilor", se arată într-un comunicat al GAS (Direcția Generală pentru Sport).
Premier League
Erling Haaland a cheltuit o sumă impresionată pentru a face cadouri foștilor colegi de la Dortmund
ACUM 34 MINUTE
Explicațiile pentru o asemenea decizie? "Un exemplu bun pentru societate", se arată în comunicatul autorităților. Se dorește ca jucătorii să fie mai responsabili și să fie ghidați de sentimentul onoarei, "pentru a crea o națională capabilă să se lupte și să învingă, etalând un stil care să denote excelență".
Cei care vor nesocoti sfatul vor avea interzis, așadar, la națională, iar presa din Vest se amuză în legătură cu Zhang Linpeng (foto jos). În vârstă de 32 de ani, el e unul dintre liderii naționalei. În prezent la Guangzhou Evergrande, fundașul are 88 de selecții pentru prima reprezentativă, dar are corpul plin de tatuaje. Probabil el va trebui să evolueze de fiecare dată cu mâneci lungi, pentru a le masca pe cele de pe brațe.
https://i.eurosport.com/2015/09/21/1695586.jpg
Romanian Liga I
Peluza Cătălin Hîldan a anunțat prima pentru Dinamo, la jocul de baraj cu U Cluj
ACUM 9 ORE
Romanian Liga I
Universitatea Craiova – Farul 4-1. Antrenament reușit pentru olteni înainte de barajul pentru Europa
ACUM 9 ORE