Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

După Bernardo Silva, Barcelona mai dă o super-lovitură pe piața transferurilor. Anunțul făcut de Gazzetta dello Sport

Cristian Mihală

Publicat 26/04/2024 la 10:20 GMT+3

După ce i s-a garantat că Bernardo Silva va fi adus la Barcelona în vară, Xavi pregătește un nou super-transfer pentru ofensiva catalanilor: Khvicha Kvaratskhelia, atacantul de bandă stângă al lui Napoli. Gazzetta dello Sport anunță azi că negocierile vor începe săptămâna viitoare.

Leao e Kvaratskhelia dopo Napoli-Milan 0-4

Credit imagine: Getty Images

Xavi a decis să rămână la Barcelona până în 2025, după ce Joan Laporta, președintele clubului, i-a dat asigurări că va avea la dispoziție un lot excelent, care să îl ajute în tentativa de a lupta cu șanse pentru titlul de campioană și pentru fazele finale ale Champions League. "Cel mai important este să mă gândesc în acest moment la club, iar președintele mi-a garantat că cel mai bine pentru Barcelona ar fi să rămân. Mă bucur de o mare încredere din partea președintelui, toți cei de aici m-au făcut să văd că acest proiect trebuie continuat, este un proiect câștigător", a anunțat Xavi în conferința de presă de ieri.
Dorința de a pleca de pe Camp Nou a avut în primul rând legătură cu lipsa de perspective a clubului, în măsura în care în vară Barcelona l-a transferat pe bani doar pe Oriol Romeu (3,4 milioane de euro). Xavi avea o listă de transferuri plină de nume importante, care să îi ajute pe catalani să își păstreze titlul cucerit sezonul trecut, dar care să pună umărul și la o campanie cât mai lungă în Champions League. În contextul în care Real Madrid face mutări impresionante, pe Bernabeu urmând să sosească în vară Kylian Mbappe și Alphonso Davies, Xavi a considerat că nu are cum să lupte de la egal la egal cu marea rivală și a "ridicat mâna", recunoscându-se învins.
Doar că Laporta i-a garantat că Bernardo Silva, primul nume de pe lista tehnicianului încă din vară, va fi adus în următoarea perioadă de mercato în Catalunya, însă portughezul nu va fi singurul jucător ofensiv important care va ajunge sub comanda lui Xavi.

Gazzetta dello Sport: Kvaratskhelia vrea la Barcelona

Gazzetta dello Sport anunță că Khvicha Kvaratskhelia, starul lui Napoli, refuză prelungirea contractului cu fosta campioană din Serie A, iar Mamuka Jugeli, agentul jucătorului, va sosi săptămâna viitoare lângă Vezuviu, pentru a-l convinge pe De Laurentiis să îl cedeze la Barcelona.
Napoli e gata să îi tripleze salariul (de la 1,5 milioane de euro, la 4,5 milioane), dar nici măcar acest lucru nu îl va convinge pe georgian să semneze o nouă înțelegere. Atacantul de bandă e încântat de perspectiva de a evolua la Barcelona, astfel că italienii vor fi probabil forțați să accepte mutarea.
Dacă va reuși să bifeze și acest transfer, formația catalană va fi asigurată de la mijloc în sus, astfel că toate eforturile vor fi ulterior canalizate spre găsirea unui fundaș stânga de mare valoare. Marco Alonso nu mai intră în planurile lui Xavi și va pleca, în timp ce Joao Cancelo și-a arătat limitele defensive în ultimele partide. Portughezul împrumutat de la City nu va fi transferat definitiv, Laporta și Xavi urmând a căuta o altă soluție pentru postul asigurat cu atât de mult succes în istoria recentă de Jordi Alba.
Cum poate arăta Barcelona în sezonul viitor
  • Ter Stegen - Kounde, Araujo, Cubarsi, (?) - Pedri, Frenkie de Jong, Bernardo Silva - Lamine Yamal, Lewandoski, Kvaratskhelia
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo