Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guardiola crede că doar perfecțiunea îi poate aduce titlul lui City! De ce se teme de următorul meci

Nicu Savin

Publicat 26/04/2024 la 11:03 GMT+3

Manchester City a mai făcut un pas spre câștigarea titlului în Premier League, după ce s-a impus categoric în deplasarea de la Brighton, scor 4-0. La finalul partidei, Pep Guardiola a avut un discurs prudent, spunând că Liverpool nu e scoasă din cursa pentru titlu și că numai perfecțiunea va asigura triumful echipei sale. Managerul a subliniat că City va avea duminică un meci infernal cu Forest.

Pep Guardiola

Credit imagine: Getty Images

Manchester City este în continuare la mâna ei în perspectiva lupte la titlu din Premier League. Aseară, "cetățenii" s-au impus categoric pe terenul lui Brighton, scor 4-0 și s-au apropiat la un singur punct de liderul Arsenal, dar campioana în exercițiu are un meci în minus, astfel că va termina pe primul loc dacă va câștiga toate cele 5 partide pe care le mai are de disputat din acest sezon.
Liverpool a pierdut două din ultimele 3 meciuri, 0-1 cu Palace și 0-2 cu Everton, și pare ieșită din luptă, dar City nu își permite niciun pas greșit pe finalul de sezon, pentru că orice rezultat negativ, coroborat cu victorii pe linie a celor de la Arsenal, ar duce titlul pe Emirates (dacă City va câștiga 4 meciuri și va face un egal în ultimele 5 meciuri, iar Arsenal ar lua 12 puncte din ultimele 4 meciuri, cele două echipe ar termina la egalitate de puncte și campioana s-ar decide la golaveraj, ori Arsenal are un avantaj de +6 deocamdată).
După meciul de la Brighton, Pep Guardiola a avut un discurs echilibrat, subliniind că echipa sa trebuie să fie perfectă în toate privințele pentru a deveni campioană.

Pep Guardiola nu o scoate pe Liverpool din lupta pentru titlu în Premier League

Managerul "cetățenilor" a spus că City poate păți în orice moment ceea ce a pățit Liverpool și a insistat că următorul meci, cel din deplasare cu Nottingham Forest, va fi extrem de dificil, pentru că "pădurarii" sunt în luptă pentru evitarea retrogradării (au doar un punct peste Luton și 3 peste Burnley) și își vor da viața pe teren.
"Se pot întâmpla multe lucruri. Ceea ce s-a întâmplat cu Liverpool, care a pierdut două meciuri, împotriva lui Palace și Everton, ni se poate întâmpla nouă și i se poate întâmpla și lui Arsenal. Cei de la Everton au jucat pentru viețile lor, așa cum vor face și cei de la Forest. Liverpool e un adevărat concurent pentru noi, aprecierea mea pentru Liverpool este mai mare ca niciodată.
Nimeni nu este în siguranță. Astăzi suntem doar liniștiți și fericiți pentru victorie. Am venit aici după un program groaznic și lung, dar jucătorii sunt încă acolo și acum trebuie doar să se recupereze și să se gândească la următorul meci.Există presiune asupra noastră. Experiența ne poate ajuta, dar nu știu. Ceea ce sa întâmplat în trecut nu înseamnă că se va întâmpla în viitor. Doar perfecțiunea ne poate asigura titlul", a spus Guardiola, citat de manchestereveningnews.uk.
Programul lui Manchester City până la finalul sezonului
  • vs Nottingham Forest (D)
  • vs Wolverhampton (A)
  • vs Fulham (D)
  • vs Tottenham (D)
  • vs West HAm (A)
Programul lui Arsenal până la finalul sezonului
  • vs Tottenham (D)
  • vs Bournemouth (A)
  • vs Man United (D)
  • vs Everton (A)
Programul lui Liverpool până la finalul sezonului
  • vs West Ham (D)
  • vs Tottenham (A)
  • vs Aston Villa (D)
  • vs Wolverhampton (A)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo