Adrian Mutu nu a demonstrat aproape nimic ca antrenor, dar "Briliantul" nu duce lipsă de oferte, numele său făcându-l foarte atractiv atât în țară, cât și în străinătate. Tânărul tehnician avea planuri mari cu U Craiova 1948, dar aventura sa în Bănie s-a terminat prematur, fiind demis în urma rezultatelor slabe din startul acestei stagiuni.
După plecarea lui Mirel Rădoi de la națională, au apărut zvonuri că Mutu ar fi pe lista FRF pentru prima reprezentativă, al având avantajul că este liber de contract, dar și un istoric pozitiv din perioada în care a pregătit naționala de tineret. Totuși, șefii de la Casa Fotbalului își doresc un antrenor cu o experiență mai mare și ar putea apela la Mutu numai în cazul în care nu vor găsi o soluție mai promițătoare.
Citește și:
Fotbal
Noi detalii despre negocierile pentru postul de selecționer! Care sunt cerințele Federației
IERI LA 03:18

Adrian Mutu, pe lista maghiarilor de la Kisvarda

După plecarea de la Craiova, Mutu a declarat în repetate rânduri că își dorește să revină cât mai repede pe bancă, iar acest lucru s-ar putea întâmpla foarte curând. Presa maghiară scrie că Mutu este una dintre cele două opțiuni ale celor de la Kisvarda, formație din prima ligă a campionatului Ungariei, iar informația este cât se poate de veridică, deoarece președintele clubului a fost cel care a dezvăluit-o.
"Există și candidați străini: am vorbit cu Michael Boris (n.r. fost antrenor al naționalei U21 a Ungariei și om care cunoaște campionatul maghiar, antrenând două sezoane la MTK Budapesta) de mai multe ori, probabil că va fi o întâlnire personală cu el săptămâna aceasta, dar probabil că îl voi întâlni și pe Adrian Mutu în acest weekend.", a declarat Revesz Attila, președintele celor de la Kisvarda, citat de nemzetisport.hu.
Conform sursei citate, pe lângă Michael Boris și Adrian Mutu, cei de la Kisvarda îl au în vedere și pe Szabolcs Huszti, fost internațional maghiar care a jucat în Bundesliga la Frankfurt sau Hannover 96, dar acesta nu are licență PRO, astfel că situația ar fi mai complicată.
Dacă va ajunge în cele din urmă la Kisvarda, Mutu va avea sub comandă doi jucători români: Claudiu Bumba și Adrian Peteleu. Primul a fost considerat multă vreme o mare speranță a fotbalului românesc, bifând și 3 selecții la naționala mare, și joacă din 2019 la formația maghiară. Peteleu a ajuns la echipa din țara vecină acum câteva luni, semnând din postura de jucător liber de contract, după despărțirea de UTA.
După 13 etape scurse din acest sezon, Kisvarda este pe locul 3 în campionatul Ungariei, având 4 puncte mai puțin decât liderul Ferencvaros, dar și un meci în plus disputat.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Fotbal
Ladislau Boloni s-a decis în legătură cu oferta FRF! Ce are de gând antrenorul
13/01/2022 LA 07:28
Fotbal
Răsturnare de situație la națională! Ce decizie ar putea lua FRF dacă Boloni nu dă un răspuns curând
11/01/2022 LA 09:26