Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Surpriză de proporții în grupa Qatarului de la Cupa Asiei! Tadjikistan, calificare dramatică

Eurosport
DeEurosport

Publicat 22/01/2024 la 20:13 GMT+2

Tadjikistan a produs o mare surpriză la Cupa Asiei. Debutanta a reușit să se califice în faza eliminatorie, după ce a întors scorul în fața Libanului, în ultimul meci al grupei A. Qatarul a încheiat această fază a competiției cu victorii pe linie.

Tajikistan

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Cupa Asiei produce în continuare surprize. După ce favoritele Japonia și Coreea de Sud au înregistrat rezultate negative în a doua etapă a grupelor, o echipă debutantă în această competiție a reușit să se califice în optimi, după un meci dramatic.
Liban avea calificarea în mână, după ce Bassel Jradi a marcat în primele minute ale reprizei secunde, cu o execuție superbă. La acel moment selecționata Libanului avea 4 puncte în clasament. Momentul de cumpănă al meciului a avut loc în minutul 56, când libanezul Kassem El Zein a primit cartonașul roșu.
Cu om în plus, reprezentativa din Tadjikistan a reușit să întoarcă soarta calificării într-un mod spectaculos. Aceștia au egalat în minutul 80, printr-o lovitură liberă executată perfect de Parvizdzhon Umarbaev, care a marcat primul gol al echipei din competiție.
Reușita decisivă s-a marcat în startul celor 16 minute de prelungire, de către Nuriddin Khamrokulov, care a învins portarul advers cu o lovitură de cap pe spate, surprinzătoare. Astfel, echipa națională a Tadjikistanului a făcut istorie și va evolua în optimi în fața ocupantei locului 2 din grupa B, cel mai probabil Uzbekistan.
Citește și:

Qatar, fără greșeală în faza grupelor

Selecționata gazdă a avut un parcurs perfect într-o grupă în care oponentele s-au anulat reciproc. Qatarul a încheiat faza grupelor cu 3 victorii și un golaveraj de 5-0. Elevii lui Tintin Marquez s-au impus în ultima etapă în fața Chinei, echipă fără gol marcat la acest turneu final.
Qatarezii au învins cu scorul de 1-0, datorită golului marcat de căpitanul Hassan Al-Haydos. Fotbalistul de la Al-Sadd a marcat unul dintre golurile turneului final, cu un voleu din afara careului. Acesta a finalizat centrarea colegului său de la club, Akram Afif.
În urma celor trei meciuri din grupe, Qatar se va duela în faza optimilor cu ocupanta locului 3 a uneia dintre grupele C, D sau E.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo