de Marian URSESCU
Cel puțin șase persoane au murit într-o busculadă la intrarea principală a stadionului Olembe din Yaounde, acolo unde a avut loc partida dintre Camerun și Insulele Camore (2-1), în optimile de finală ale Cupei Africii pe Națiuni 2022.
Africa Cup of Nations
Un stadion va purta numele lui Sadio Mane, după ce Senegal a cucerit Cupa Africii pe Națiuni
11/02/2022 LA 15:52
Naseri Paul Biya, guvernatorul regiunii centrale a Camerunului, a spus că ar putea fi mai multe victime.

Unii dintre răniți sunt în stare gravă

Oficialii de la spitalul Messassi din apropiere au declarat și ei că au fost aduși cel puțin 40 de persoane rănite în ambuscade. Unii dintre răniți se află în stare gravă și cei mai dintre cei cu probleme trebuie mutați la un spital de specialitate.
Oficialii camerunezi au declarat, citați de skysports.com, că 50.000 de persoane au încercat să participe la meci. Stadionul are o capacitate de 60.000 de locuri, dar putea primi fani doar la 80% din capacitate din cauza restricțiilor de COVID-19.
https://i.eurosport.com/2022/01/06/3281405.jpg
Până la publicarea acestor informații, partida Camerun – Insulele Comore ieșise în evidențăprin faptul că oaspeții au început acest meci cu un fundaș stânga în poartă.
Insulele Comore au fost nevoite să recurgă la o astfel de soluție, după ce titularul Salim Ben Boina s-a accidentat, iar rezervele sale, Ali Ahamada și Moyadh Ousseini, au fost testați pozitiv pentru COVID-19.
Chaker Alhadhur, fundașul celor de la AC Ajaccio, echipă din Liga 2 franceză, a fost cel ales să intre între buturi. Situația celor de la Insulele Comore s-a înrăutățit și mai mult în minutul 7, după ce Nadjim Abdou a văzut direct cartonașul roșu!
Camerun s-a calificat în sferturile de finală după ce s-a impus cu 2-1.
Africa Cup of Nations
Recompense uriașe pentru senegalezi după victoria din finala Cupei Africii! Ce vor primi
09/02/2022 LA 14:32
Africa Cup of Nations
Tinerii care au impresionat la Cupa Africii și care ar putea prinde un transfer important
08/02/2022 LA 15:20