Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

BREAKING NEWS | Șase morți și 40 de răniți într-o busculadă la meciul Camerun -Insulele Comore, la Cupa Africii!

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 25/01/2022 la 01:38 GMT+2

Spectatorii s-au înghesuit să prindă un loc pe stadion la disputa din optimile Cupei Africii. Câțiva fani au murit striviți în mulțime

Dancers perform during the opening ceremony of the Africa Cup of Nations (CAN) 2021 football tournament at Stade d'Olembé in Yaounde on January 9, 2022

Credit imagine: Getty Images

de Marian URSESCU
Cel puțin șase persoane au murit într-o busculadă la intrarea principală a stadionului Olembe din Yaounde, acolo unde a avut loc partida dintre Camerun și Insulele Camore (2-1), în optimile de finală ale Cupei Africii pe Națiuni 2022.
Naseri Paul Biya, guvernatorul regiunii centrale a Camerunului, a spus că ar putea fi mai multe victime.

Unii dintre răniți sunt în stare gravă

Oficialii de la spitalul Messassi din apropiere au declarat și ei că au fost aduși cel puțin 40 de persoane rănite în ambuscade. Unii dintre răniți se află în stare gravă și cei mai dintre cei cu probleme trebuie mutați la un spital de specialitate.
Oficialii camerunezi au declarat, citați de skysports.com, că 50.000 de persoane au încercat să participe la meci. Stadionul are o capacitate de 60.000 de locuri, dar putea primi fani doar la 80% din capacitate din cauza restricțiilor de COVID-19.
Olembe
Până la publicarea acestor informații, partida Camerun – Insulele Comore ieșise în evidențăprin faptul că oaspeții au început acest meci cu un fundaș stânga în poartă.
Insulele Comore au fost nevoite să recurgă la o astfel de soluție, după ce titularul Salim Ben Boina s-a accidentat, iar rezervele sale, Ali Ahamada și Moyadh Ousseini, au fost testați pozitiv pentru COVID-19.
Chaker Alhadhur, fundașul celor de la AC Ajaccio, echipă din Liga 2 franceză, a fost cel ales să intre între buturi. Situația celor de la Insulele Comore s-a înrăutățit și mai mult în minutul 7, după ce Nadjim Abdou a văzut direct cartonașul roșu!
Camerun s-a calificat în sferturile de finală după ce s-a impus cu 2-1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo