Senegal a câștigat duminică pentru prima dată în istorie Cupa Africii pe Națiuni. Finala contra Egiptului a mers până la loviturile de departajare, iar Sadio Mane a fost cel care a transformat lovitura care a desemnat campioana. Atacantul lui Liverpool este considerat un adevărat erou în țara sa natală, după ce a contribuit cu alte trei goluri și două pase decisive la turneul final din Camerun.
Primarul din Sedhiou, orașul în care s-a născut Mane, a dezvăluit că noul stadion care se va construi îi va purta numele fotbalistului lui Liverpool: "Sadio Mane a adus onoare întregului Senegal, regiunii Sedhiou și a întregii zone Casamance. Am decis să numesc noul stadion din Sedhiou după el. Voi face acest lucru pentru a arăta mulțumirea tuturor fiilor și fiicelor din regiune față de el. El a făcut cunoscute întregii lumi regiunile orașului Bambali și Sedhiou. Este un cadou pe care Sadio Mane îl merită", a declarat Abdoulaye Diop, potrivit Daily Mail.
În acest moment, stadionul care îi va purta numele lui Mane se află în construcție și urmează să fie inaugurat anul viitor.
Africa Cup of Nations
Recompense uriașe pentru senegalezi după victoria din finala Cupei Africii! Ce vor primi
09/02/2022 LA 14:32
Citește și:

Senegal, câștigătoare în premieră a Cupei Africii pe Națiuni

Pentru a 9-a oară în istorie finala Cupei Africii s-a decis la penalty-uri. După două serii de lovituri, Senegalul a fost în față (2-1), Abdelmonem trăgând în bară pentru Egipt. Bouna Sarr, fundașul lui Bayern, a ratat a 3-a execuție pentru Senegal, iar Hamdi a restabilit egalitatea cu o execuție sigură.
Dieng a înscris apoi pentru Senegal, iar Mendy a parat șutul lui Mohanad Lasheen și Mane era față în față cu istoria. De această dată, atacantul lui Liverpool a tras impecabil și Senegal și-a adjudecat victoria, una meritată, ținând cont de ceea ce s-a întâmplat pe parcursul turneului, dar și în finală.
Așadar, Senegalul a câștigat pentru prima dată în istorie Cupa Africii pe Națiuni. Senegalezii mai jucaseră două finale, în 2002 și 2019. De partea cealaltă, Egiptul a pierdut pentru a 3-a oară în ultimul act, după edițiile din 1962 și 2017. Naționala "faraonilor" rămâne totuși cea mai titrată echipă din această competiție, cu 7 succese, două mai multe decât Camerun.
Africa Cup of Nations
Tinerii care au impresionat la Cupa Africii și care ar putea prinde un transfer important
08/02/2022 LA 15:20
Africa Cup of Nations
"Cel mai important trofeu din carieră!" Reacția lui Mane după victoria din finala Cupei Africii
07/02/2022 LA 17:13