Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un stadion va purta numele lui Sadio Mane, după ce Senegal a cucerit Cupa Africii pe Națiuni

Alex Masgras

Actualizat 11/02/2022 la 17:53 GMT+2

Sadio Mane a înscris penalty-ul decisiv în finala Cupei Africii pe Națiuni contra Egiptului. Pentru prima oară câștigătoare a trofeului, Senegalul a sărbătorit din plin această performanță, iar jucătorul lui Liverpool va fi recompensat.

Sadio Mane of Senegal kisses his winners medal after winning the Africa Cup of Nations (CAN) 2021 final match between Senegal and Egypt at Stade d'Olembe in Yaounde on February 6, 2022

Credit imagine: Getty Images

Senegal a câștigat duminică pentru prima dată în istorie Cupa Africii pe Națiuni. Finala contra Egiptului a mers până la loviturile de departajare, iar Sadio Mane a fost cel care a transformat lovitura care a desemnat campioana. Atacantul lui Liverpool este considerat un adevărat erou în țara sa natală, după ce a contribuit cu alte trei goluri și două pase decisive la turneul final din Camerun.
Primarul din Sedhiou, orașul în care s-a născut Mane, a dezvăluit că noul stadion care se va construi îi va purta numele fotbalistului lui Liverpool: "Sadio Mane a adus onoare întregului Senegal, regiunii Sedhiou și a întregii zone Casamance. Am decis să numesc noul stadion din Sedhiou după el. Voi face acest lucru pentru a arăta mulțumirea tuturor fiilor și fiicelor din regiune față de el. El a făcut cunoscute întregii lumi regiunile orașului Bambali și Sedhiou. Este un cadou pe care Sadio Mane îl merită", a declarat Abdoulaye Diop, potrivit Daily Mail.
În acest moment, stadionul care îi va purta numele lui Mane se află în construcție și urmează să fie inaugurat anul viitor.
Citește și:

Senegal, câștigătoare în premieră a Cupei Africii pe Națiuni

Pentru a 9-a oară în istorie finala Cupei Africii s-a decis la penalty-uri. După două serii de lovituri, Senegalul a fost în față (2-1), Abdelmonem trăgând în bară pentru Egipt. Bouna Sarr, fundașul lui Bayern, a ratat a 3-a execuție pentru Senegal, iar Hamdi a restabilit egalitatea cu o execuție sigură.
Dieng a înscris apoi pentru Senegal, iar Mendy a parat șutul lui Mohanad Lasheen și Mane era față în față cu istoria. De această dată, atacantul lui Liverpool a tras impecabil și Senegal și-a adjudecat victoria, una meritată, ținând cont de ceea ce s-a întâmplat pe parcursul turneului, dar și în finală.
Așadar, Senegalul a câștigat pentru prima dată în istorie Cupa Africii pe Națiuni. Senegalezii mai jucaseră două finale, în 2002 și 2019. De partea cealaltă, Egiptul a pierdut pentru a 3-a oară în ultimul act, după edițiile din 1962 și 2017. Naționala "faraonilor" rămâne totuși cea mai titrată echipă din această competiție, cu 7 succese, două mai multe decât Camerun.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo