Senegalezul Sadio Mane, jucătorul echipei Liverpool, spune că trofeul Cupei Africii pe Națiuni (CAN), cucerit cu naționala țării sale, duminică, după victoria din finala cu Egipt, este cel mai important din cariera sa.
El a marcat penalty-ul câștigător împotriva Egiptului (4-2), scorul fiind 0-0 după 120 de minute. Naționala din Adrica de Vest pierduse anterior două finale ale CAN, inclusiv o înfrângere cu 1-0 în fața Algeriei ediția trecută.
"Este cea mai bună zi din viața mea și cel mai important trofeu din cariera mea", a spus atacantul de la Liverpool, în vârstă de 29 de ani. "Am câștigat Liga Campionilor și câteva [alte] trofee, dar acesta este unul special pentru mine. Acesta este cel mai important pentru mine. Sunt fericit pentru mine, pentru coechipierii mei, pentru toată familia mea", a spus Mane, citat de Agerpres.
Liga Campionilor UEFA
Revenire importantă la Real Madrid înainte de finala cu Liverpool! Ce fotbalist s-a recuperat
19/05/2022 LA 09:32
Naționala de fotbal a Senegalului a câștigat în premieră Cupa Africii pe Națiuni, competiție găzduită de Camerun, după ce a învins Egiptul cu 4-2 la loviturile de departajare, duminică seara, în finala desfășurată la Yaounde, în care scorul a fost "alb" (0-0) după 90 de minute și după prelungiri.
"Leii din Teranga" își trec în palmares primul lor titlu continental, după ce au pierdut finalele din 2002 și 2019, în timp ce Egiptul a ratat șansa de a cuceri al optulea titlu de campioană a Africii, dar rămâne deținătoarea recordului de trofee continentale (1957, 1959, 1986, 1998, 2006, 2008, 2010).
Citește și:

Explozie de bucurie în Senegal după finala Cupei Africii

Capitala Senegalului, Dakar, a explodat de bucurie duminică seara după fluierul care a pus capăt finalei Cupei Africii pe Națiuni (CAN) de la Yaounde, unde 'leii' lui Sadio Mane i-au învins, la loviturile de departajare, pe "faraonii" Egiptului, conduși de Mohamed Salah, cu scorul de 4-2, după ce la capătul celor 90 de minute și al prelungirilor scorul a fost 0-0.
"Campionii Africii. Ce meci! Ce echipă! Ați reușit! Un moment frumos al fotbalului, frumos moment de unire și mândrie națională. Felicitări eroilor noștri", a scris președintele Senegalului, Macky Sall, pe contul său de Twitter.
Președintele Sall a declarat luni "zi liberă, dar plătită" pentru toți angajații după "victoria strălucitoare" de la CAN a echipei naționale de fotbal, a anunțat televiziunea publică duminică seară.
"Președintele Sall, care trebuia să părăsească țara pentru diferite întâlniri politice, până pe 9 februarie, în Egipt, Etiopia și Comore, și-a amânat plecarea pentru a întâmpina naționala de fotbal luni, la revenirea la Dakar", a indicat televiziunea de stat.
Jucătorii și staff-ul tehnic vor fi decorați de șeful statului la Palatul Prezidențial.
Un vuiet uriaș s-a auzit în Dakar duminică seara după golul lui Sadio Mane, care a pecetluit soarta partidei cu Egipt. Sute de suporteri, îmbrăcați în tricouri ale Senegalului și cu steaguri naționale, s-au îndreptat spre Piața Independenței, lângă Palatul Prezidențial, pentru a sărbători succesul.
Poliția a ridicat chiar bariere pentru a împiedica mulțimea frenetică ce se revărsa în piață să se apropie de Palat. Locul a vibrat de sunetele claxoanelor mașinilor, vuvuzelelor și fluierelor, dar și de uralele suporterilor.
Tot orașul, inclusiv suburbiile, a fost împânzit de drapelele naționale care fluturau la fiecare locuință. Atmosfera a fost "explozivă" la Monumentul Renașterii, o statuie impozantă care domină Dakarul, din zona cartierului Mamelles, lângă care a fost amenajat un "fanzone", unde fanii au putut urmări finala CAN.
Liga Campionilor UEFA
Klopp, decizie surprinzătoare! Cum încearcă să rezolve problema accidentărilor înainte de finala UCL
16/05/2022 LA 14:22
The Emirates FA Cup
Salah & Co, gest superb după victoria din FA Cup! Invitatul special pe care l-au avut în vestiar
15/05/2022 LA 05:26