Toni Conceicao a fost aproape de o performanță remarcabilă la Cupa Africii, cu naționala Camerunului. Deși nu a avut la dispoziție o echipă plină de vedete precum alți selecționeri ai echipelor africane, portughezul a reușit să ducă selecționata "leilor neîmblânziți" spre medaliile de bronz.
După ce a pierdut dramatic, la penalty-uri, în semifinale contra Egiptului, reprezentativa Camerunului a câștigat în același mod finala mică, după o revenire superbă împotriva Burkinei Faso. Camerun a fost condusă cu 3-0 în minutul 71, dar a reușit să revină incredibil și a trimis meciul în prelungiri. În reprizele suplimentare nu s-a marcat, astfel că totul s-a decis la penalty-uri, unde jucătorii lui Conceicao au executat impecabil și și-au adjudecat poziția a 3-a la turneul final.
Africa Cup of Nations
Un stadion va purta numele lui Sadio Mane, după ce Senegal a cucerit Cupa Africii pe Națiuni
11/02/2022 LA 15:52
Vorbind despre parcursul de la Cupa Africii, Toni Conceicao consideră că echipa sa merita mai mult, deoarece a practicat cel mai frumos fotbal. Portughezul a mărturisit că va rămâne pe banca selecționatei Africane, având obiectivul de a o duce la Campionatul Mondial.
"Recunosc că nu mă așteptam ca pe final de meci să egalăm, dar era nedrept să nu ajugem măcar la bronz. Am jucat cel mai frumos fotbal de la Cupa Africii, dar am avut ghinion în meciul antrerior.Am avut ca obiectiv câștigarea trofeului, iar oamenii sunt foarte pretențioșiîn Camerun. Am obiectiv să trec de play-offul cu Algeria, iar contractul meu include prezența la Campionatul Mondial", a declarat Conceicao pentru eurosport.ro.
Citește și:

Toni Conceicao nu ar spune nu unei reveniri în Liga 1

Întrebat dacă s-ar întoarce în fotbalul românesc, Toni Conceicao a răspuns pozitiv, menționând că iubește țara noastră și că are mulți prieteni în fotbalul românesc. Tehnicianul portughez nu ar spune nu nici unui apel de la șefii FRF pentru postul de selecționer în viitor.
"Iubesc Romania, dar nu am mai fost de 2 ani. Când măîntorc acasă o să imi fac timp un weekend să vin la meciuri din Liga 1. Am mulți prieteni în fotrbalul românesc și nu exclud chiar o revenire în Liga 1. Momentan sunt sub contract, dar evident că mi-ar plăcea să fiu selectionerul Romaniei, dacă Federația de la București va apela la serviciile mele", a conchis Conceicao.
Toni Conceicao are în față provocarea carierei. Naționala Camerunului va întâlni Algeria în barajul pentru Cupa Mondială din Qatar, iar judecând după ceea ce s-a întâmplat la Cupa Africii, unde naționala lui Mahrez a dezamăgit, selecționata antrenată de Connceicao are prima șansă la calificare.
Africa Cup of Nations
Recompense uriașe pentru senegalezi după victoria din finala Cupei Africii! Ce vor primi
09/02/2022 LA 14:32
Africa Cup of Nations
Tinerii care au impresionat la Cupa Africii și care ar putea prinde un transfer important
08/02/2022 LA 15:20