Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mario Marinică, dezvăluiri senzaționale din Malawi! Cum a ajuns selecționer și ce l-a surprins

Bianca Dumitru

Publicat 04/02/2022 la 14:50 GMT+2

După ce a ajuns cu Malawi până în optimile Cupei Africii, Mario Marinică a vorbit despre cum a ajuns să fie selecționer al africanilor și ce l-a surprins la echipa sa.

Mario Marinică

Credit imagine: Getty Images

Mario Marinică a reușit să califice naționala din Malawi în optimile Cupei Africii pe Națiuni, o performanță istorică pentru această țară care a fost la a treia oară participare din istorie la turneul final al competiției.
Malawi a obținut o victorie, un egal și o înfrângere în grupa B de la Cupa Africii pe Națiuni. Selecționata românului a debutat cu un eșec, 0-1 cu Guinea, după care a învins Zimbabwe cu 2-1 și a remizat cu Senegal, scor 0-0. A fost cea mai bună echipă de pe locul 3 de la această competiție.
După eliminarea de la Cupa Africii, românul a vorbit despre cum a ajuns pe banca tehnică a africanilor. Marinică a declarat că a fost selectat după ce și-a trimis CV-ul după ce a văzut că echipa își caută un selecționer.
"Numirea a avut loc practic pe 1 decembrie anul trecut. Este o titulatură mai deosebită, sunt șeful Comisiei Tehnice și mă ocup și de echipa națională la Cupa Africii. A fost un concurs de împrejurări destul de ciudat. În general, posturile de genul acesta sunt targetate de persoanele respective. Ei au încercat ceva de genul acesta, nu a funcționat și au pus o reclamă la care au răspuns anumite persoane.
Ulterior au republicat-o și a doua oară mi-am depus CV-ul văzând că este ceva serios și s-a dovedit a fi ceva serios. Din 13 persoane selectate pentru partea finală am reușit să iau postul respectiv.
Despre Malawi știam destul de multe având în vedere că am lucrat în Africa de Sud și am avut doi jucători de perspectivă la vremea respectivă. Unul dintre ei a ajuns internațional și a jucat aproximativ 75 de meciuri pentru națională. Am păstrat legătura cu el", a spus Mario Marinică, potrivit AS.ro.
Antrenorul în vârstă de 57 de ani a dezvăluit și cum a fost experiența pe banca echipei din Malawi, vorbind despre cei 3 jucători pe care i-a debutat în această ediție a Cupei Africii.
"Am fost chiar puțin șocat. Mă așteptam să fie destul de rău, dar nu chiar atât de rău de la fotbal pe baltă până la echipa națională. La națională era o situație extraordinar de complicată având în vedere că au avut succes că s-au calificat la Cupa Africii. Au păstrat același tip de jucători și în calificările la Cupa Mondială au avut 5 înfrângeri la rând. În ultimele două meciuri nu au tras decât un singur șut la poartă, niciunul pe poartă. Practic a trebuit să fac o schimbare majoră la toate nivelurile.
Am stat 3 săptămâni plecat, am colindat țara de la un capăt la altul. Într-un singur județ nu am reușit să ajung din cauza interperiilor. Am parcurs tot la nivel de copii, juniori, echipă de prima ligă. Când mi s-a propus să fiu antrenor deja știam 60 de jucători de perspectivă. Dintre ei am selecționat trei, pe care i-am debutat în Cupa Africii", a adăugat românul.
Citește și:

Mario Marinică a fost demis după Cupa Africii

După parcursul istoric de la Cupa Africii pe Națiuni, tehnicianul Mario Marinică și-a încheiat mandatul de selecționer al naționalei din Malawi.
Președintele subcomitetului tehnic al Federației de Fotbal din Malawi, Tiya Banda, a anunțat că românul nu va părăsi definitiv naționala din Malawi, ci va reveni în postul de director tehnic al forului.
"Vrem ca fotbalul rapid şi foarte rapid să fie ADN-ul nostru fotbalistic la nivel de echipă naţională de seniori. Acest lucru ar trebui să se aplice şi fotbalului feminin. Și se poate realiza doar cu Marinică director tehnic, și nu selecționer al echipei naționale", a declarat Banda.
De-a lungul carierei, Mario Marinică le-a mai antrenat pe Rapid, FC Argeș, Sportul Studențesc, Gloria Buzău și Concordia Chiajna.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo