Articol scris de Viviana Moraru
Sadio Mane și Mohamed Salah sunt două dintre starurile ediției de Cupa Africii. Ambii au avut contribuții majore în traseul naționalelor lor în atingerea finalei de duminică seara: Mane a înscris trei goluri, și a contribuit cu pasă la alte 2, iar Salah a marcat de două ori, având și un assist.
Managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp, se arată impresionat de ceea ce au reușit cei doi la actuala ediție de AFCON, chiar dacă nu s-a putut baza pe serviciile lor în ultimele 5 partide.
Africa Cup of Nations
Un stadion va purta numele lui Sadio Mane, după ce Senegal a cucerit Cupa Africii pe Națiuni
11/02/2022 LA 15:52
Klopp consideră că atât Mane, cât și Salah, au fost lideri pentru Senegal, respectiv Egipt, reușind să gestioneze presiunea la care au fost supuși pe parcursul turneului. Totodată, antrenorul german a evidențiat și rolul esențial al lui Keita în traseul Guineei .
"Am văzut multe partide- a fost evident faptul că Naby Keita a fost liderul Guineei, la fel și Sadio Mane al Senegalului, și Mo al Egiptului", a declarant Klopp.
Citește și:
Klopp, fericit de cum au gestionat turneul Salah și Mane
Implicarea din teren a celor doi jucători, Salah și Mane, a fost observată și de Klopp. Acesta a lăudat modul în care Salah s-a implicat în momentele grele ale Egiptului, până a obține calificarea în finală. “Când antrenorul nu a fost acolo pentru că a luat cartonaș roșu(în seminifinala de joi a Egiptului), înainte de executarea loviturilor de departajare, l-ai putut vedea pe Mo vorbind cu întregul său grup. Este foarte important să treci prin asemenea momente”, a declarant Klopp.
Antrenorul german se arată de asemenea fericit, că această presiune la care au fost supuși jucătorii săi pe parcusrul AFCON, va fi benefică pentru Liverpool în viitor: “Toată experiența pe care au căpătat-o în aceste situații ne va ajuta cu siguranță. Pe termen scurt, nu sunt sigur, dar pe termen lung, cu sigurnță. Este dificil să ajungi atât de departe într-un turneu, presiunea dată de faptul că ei sunt două superstaruri a fost imensă”, a mai spus managerul german.
Liverpool o va întâlni pe Cardiff în șaisprezecimile de finală a Cupei Angliei, mâine, cu doar câteva ore înainte ca cele două staruri ale sale, Mo Salah și Sadio Mane, să se întâlnească în finala Cupei Africii.
Africa Cup of Nations
Recompense uriașe pentru senegalezi după victoria din finala Cupei Africii! Ce vor primi
09/02/2022 LA 14:32
Africa Cup of Nations
Tinerii care au impresionat la Cupa Africii și care ar putea prinde un transfer important
08/02/2022 LA 15:20