Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Salah și Mane vor fi adversari în finala Cupei Africii! Reacția lui Klopp despre această situație

Nicu Savin

Publicat 05/02/2022 la 18:15 GMT+2

Mohamed Salah și Sadio Mane se vor întâlni în finala Cupei Africii de duminică. Jurgen Klopp consideră că, pe termen lung, experiența jucătorilor săi, câștigată în urma turneului african, va fi benefică pentru Liverpool.

Jürgen Klopp im Gespräch mit Sadio Mané (mitte) und Mohamed Salah

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Viviana Moraru
Sadio Mane și Mohamed Salah sunt două dintre starurile ediției de Cupa Africii. Ambii au avut contribuții majore în traseul naționalelor lor în atingerea finalei de duminică seara: Mane a înscris trei goluri, și a contribuit cu pasă la alte 2, iar Salah a marcat de două ori, având și un assist.
Managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp, se arată impresionat de ceea ce au reușit cei doi la actuala ediție de AFCON, chiar dacă nu s-a putut baza pe serviciile lor în ultimele 5 partide.
Klopp consideră că atât Mane, cât și Salah, au fost lideri pentru Senegal, respectiv Egipt, reușind să gestioneze presiunea la care au fost supuși pe parcursul turneului. Totodată, antrenorul german a evidențiat și rolul esențial al lui Keita în traseul Guineei .
"Am văzut multe partide- a fost evident faptul că Naby Keita a fost liderul Guineei, la fel și Sadio Mane al Senegalului, și Mo al Egiptului", a declarant Klopp.
Citește și:
Klopp, fericit de cum au gestionat turneul Salah și Mane
Implicarea din teren a celor doi jucători, Salah și Mane, a fost observată și de Klopp. Acesta a lăudat modul în care Salah s-a implicat în momentele grele ale Egiptului, până a obține calificarea în finală. “Când antrenorul nu a fost acolo pentru că a luat cartonaș roșu(în seminifinala de joi a Egiptului), înainte de executarea loviturilor de departajare, l-ai putut vedea pe Mo vorbind cu întregul său grup. Este foarte important să treci prin asemenea momente”, a declarant Klopp.
Antrenorul german se arată de asemenea fericit, că această presiune la care au fost supuși jucătorii săi pe parcusrul AFCON, va fi benefică pentru Liverpool în viitor: “Toată experiența pe care au căpătat-o în aceste situații ne va ajuta cu siguranță. Pe termen scurt, nu sunt sigur, dar pe termen lung, cu sigurnță. Este dificil să ajungi atât de departe într-un turneu, presiunea dată de faptul că ei sunt două superstaruri a fost imensă”, a mai spus managerul german.
Liverpool o va întâlni pe Cardiff în șaisprezecimile de finală a Cupei Angliei, mâine, cu doar câteva ore înainte ca cele două staruri ale sale, Mo Salah și Sadio Mane, să se întâlnească în finala Cupei Africii.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo