Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cupa Africii pe Națiuni | "Miracolul" Camerun. O singură dată s-a mai întâmplat asta în istoria turneului

Andrei Nicolae

Publicat 24/01/2024 la 12:03 GMT+2

Camerun a realizat marți seara una dintre cele mai dramatice reveniri din existența Cupei Africii, când a întors scorul în fața Gambiei de la 1-2 la 3-2 în doar 6 minute. Rezultatul prin care "leii neîmblânziți" s-au calificat în optimile turneului a fost unul de proporții istorice, camerunezii atingând o bornă care a mai fost realizată o singură dată la AFCON.

Cameroon players celebrate after Cameroon's defender #4 Christopher Wooh scored their team's third goal during the Africa Cup of Nations (CAN) 2024 group C football match between Gambia and Cameroon at Stade de la Paix in Bouake on January 23, 2024.

Credit imagine: Getty Images

Camerun a reușit marți seara să se califice în optimile de finală ale Cupei Africii pe Națiuni, la capătul unui meci dramatic contra Gambiei. În minutul 85, adversara cvintuplei campioane a turneului continental conducea cu 2-1, scor la care "leii neîmblânziți" erau eliminați din competiție.
Camerun a egalat scorul în minutul 87, însă nici acest rezultat nu i-ar fi trimis mai mult ca sigur în fazele eliminatorii. În primul minut al prelungirilor, jucătorii lui Rigobert Song au reușit ceea ce părea imposibil și au marcat golul victoriei, care i-a trimis în optimiel AFCON 2024.
Merită menționat însă că echipa Camerunului nu ar fi ocupat locul secund în grupă dacă Guinea nu ar fi pierdut la două goluri diferență în fața Senegalului. Cele două naționale au avut golaveraj identic, însă "leii neîmblânziți" s-au clasat pe 2 datorită criteriului ce acordă întâietate trupei cu mai multe goluri înscrise.
Citește și:

Camerun, un miracol. O singură dată s-a mai întâmplat asta în istoria turneului continental

Rezultatul înregistrat de "leii neîmblânziți" a intrat definitiv în istoria Cupei Africii pe Națiuni, setând o premieră după 22 de ani. Grație victoriei dramatice contra Gambiei, naționala Camerunului a devenit doar a doua echipă din istoria AFCON care reușește să câștige un meci după ce a fost condusă în minutul 85, în această ecuație nefiind incluse partidele care au avut și două reprize de prelungiri.
Singura țară care a mai reușit asta a fost Ghana, în 2002, contra Burkinei Faso. Atunci, "stelele negre" au primit gol în minutul 81, însă au revenit în minutele 90 și 90+2. Ghana nu a rezistat mult în acel turneu, deoarece a fost eliminată în optimi de Nigeria.
Tot peste Nigeria va da și Camerun în optimile AFCON 2024, astfel că dacă "tradiția" se respectă, atunci "leii neîmblânziți" vor fi eliminați, însă rămâne de văzut ce se va întâmpla la meciul direct.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo