Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cupa Africii pe Națiuni | Surpriză imensă. După Ghana, o altă favorită la trofeu a fost eliminată din grupe

Andrei Nicolae

Publicat 24/01/2024 la 00:06 GMT+2

Ziua de marți a fost plină de surprize și de rezultate dramatice la Cupa Africii pe Națiuni. După ce Ghana și-a luat "adio" de la turneu odată cu primele rezultate înregistrate astăzi, a venit rândul Algeriei să fie eliminată total surprinzător din competiție, în urma unei înfrângeri contra Mauritaniei.

Algeria - Mauritania, Cupa Africii

Credit imagine: Getty Images

Ultima etapă din faza grupelor de la Cupa Africii pe Națiuni a provocat deja câteva meciuri dramatice, care i-au făcut pe fanii turneului să traiască ultimele minute din fiecare partidă cu sufletul la gură. Dacă luni Ghana a pierdut locul secund din grupa sa în minutele de prelungire în detrimentul Egiptului, astăzi Camerun a fost la un pas să își ia "adio" la turneu, revenind fantastic.
De altfel, "stelele negre" au fost chiar eliminate din competiția în care sperau la un pacurs cât mai lung, în urma victoriei "leilor neîmblânziți". Partida Camerunului nu a fost singura care a generat o eliminare dureroasă la turneul continental, deoarece același lucru s-a întâmplat și câteva ore mai târziu.
Algeria, una dintre principalele favorite la câștigarea AFCON 2024, a fost eliminată încă din prima fază a turneului, după ce a încheiat pe ultimul loc Grupa D. Naționala din nordul Africii a fost învinsă total surprinzător de Mauritania, care a câștigat primul meci din istoria naționalei la Cupa Africii, cu scorul de 1-0.
Citește și:

Algeria, una dintre favoritele la AFCON 2024, e OUT

Formația pentru care evoluează jucători precum Riyadh Mahrez, Houssem Aouar sau Rayan Ait-Nouri s-a văzut condusă de naționala "almoravidilor" din minutul 37 într-un meci în care aveau nevoie disperată de victorie. Algeria a încercat să riposteze în repriza secundă, însă nu a avut sorți de izbândă, iar partida s-a încheiat cu scorul de 1-0 pentru Mauritania.
"Vulpile deșertului" au încheiat Cupa Africii cu doar 2 puncte, în urma remizelor cu Burkina Faso și Algeria, în timp ce Mauritania a terminat pe locul al treilea și păstrează șanse la calificare, având 3 puncte. Algeria spera la un parcurs cât mai lung la turneul din Coasta de Fileș, iar anumiți specialiști o includeau chiar în lupta la titlu.
Naționala din nordul Africii părăsește astfel competiția pentru a doua ediție la rând de pe ultimul loc, după ce și în 2022 a încheiat pe această poziție, acumulând un singur punct. În celălalt meci din grupa D, Angola și-a certificat poziția de lider și a învins-o pe Burkina Faso cu 2-0.
Rezultatele zilei la Cupa Africii pe Națiuni
  • Guineea - Senegal 0-2
  • Gambia - Camerun 2-3
  • Angola - Burkina Faso 2-0
  • Mauritania - Algeria 1-0
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo