Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Două staruri din Europa au jucat cu malarie la Cupa Africii pe Națiuni! "A fost diferit"

Bianca Dumitru

Publicat 03/02/2024 la 23:04 GMT+2

Mali a fost eliminată în această seară în sferturile de finală ale Cupei Africii pe Națiuni, după ce a fost învinsă de Coasta de Fildeș, după prelungiri. Înaintea partidei, selecționerul Eric Chelle a anunțat că doi dintre jucătorii săi, care evoluează la echipe din Big 5, au evoluat la această ediție a CAN suferind de malarie.

Yves Bissouma (Mali)

Credit imagine: Getty Images

Mali și-a încheiat în sferturi parcursul la această ediție a Cupei Africii pe Națiuni. Echipa antrenată de Eric Chelle a fost învinsă în această seară, după prelungiri, de reprezentativa țării gazdă, Coasta de Fildeș, scor 1-2, și a fost eliminată din competiție.
Înaintea partidei, selecționerul lui Mali a dezvăluit, în cadrul unei conferințe de presă, că doi dintre jucătorii săi au evoluat pe tot parcursul Cupei Africii cu malarie. Este vorba despre Yves Bissouma, mijlocașul lui Tottenham, și Moussa Diarra, fundașul celor de la Toulouse.
Conform lui Chelle, cei doi fotbaliști au fost depistați pozitiv în timpul competiției și, deși nu este ceva neobișnuit pentru africani să joace cu malarie, pentru Diarra a fost dificil pentru că s-a întâmplat în premieră.
"Yves și Moussa suferă de malarie, în ceea ce privește analizele de sânge, nu este atât de grav, pentru că cineva născut în Africa de Vest este obișnuit cu malaria, poate juca, dar pentru Moussa a fost diferit.
A fost prima dată când a contractat malarie, așa că a început cu antrenamente ușoare, am luat lucrurile cu atenție, dar nu a existat niciun focar sau altceva grav", a declarat antrenorul.
Citește și:

Malaria, cauzată de țânțarul anofel

Malaria este una dintre cele mai frecvente boli infecțioase. Este transmisă de țânțarul anofel și se manifestă prin friguri puternice și intermitente.
Malaria cauzează simptome care includ febră, oboseală, stări de vomă și dureri de cap. În cazuri grave, aceasta poate cauza piele îngălbenită, convulsii, comă sau deces.
Conform Organizației Mondiale a Sănătății, aceste simptome apar, de obicei, la un interval de 10 și până la 15 zile din momentul înțepării. La cei care nu au fost tratați în mod corespunzător, boala poate recidiva câteva luni mai târziu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo