Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pas greșit al Nigeriei în primul meci de la Cupa Africii! Salah a salvat Egiptul în al 7-lea minut de prelungiri

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 14/01/2024 la 22:10 GMT+2

Nigeria a înregistrat primul rezultat cu adevărat surprinzător al Cupei Africii pe Națiuni. Selecționata "șoimilor" a reușit doar un rezultat de egalitate împotriva unei selecționate mult mai slab cotate.

Mo Salah

Credit imagine: Getty Images

UPDATE: Mozambic a produs a doua surpriză a zilei. Aceștia au fost aproape de a da lovitura în fața Egiptului, dar au fost egalați în al 7-lea minut de prelungiri. Salah a oferit o pasă de gol, iar egiptenii au deschis scorul în minutul 2. În repriza a doua, Mozambic a reușit să întoarcă scorul și părea că se îndreaptă spre victorie, dar vedeta lui Liverpool a egalat din penalty.
Articol inițial scris de Daniel Kerekes
În primul 11 al Guineei Ecuatoriale s-a regăsit unul dintre cei trei jucători din Superliga României care au fost convocați de echipele lor naționale pentru această ediție a Cupei Africii. Basilio Ndong, fotbalistul Craiovei a fost titularul postului de fundaș stânga.
Nigerienii au risipit o ocazie imensă de a deschide scorul în minutul 10 al partidei. Centrarea lui Alhassan Yusuf a traversat to careul, până la fundașul stânga, Zaidu Sanusi, care a finalizat defectuos. Jucătorul lui Porto nu a profitat de greșeala portarului advers.
Victor Osimhen si-a trecut în cont prima ocazie în minutul 21. Golgheterul lui Napoli a ajuns într-o poziție excelentă, șutul său fiind parat de Jesus Owono. Atacantul nigerian plecase oricum din poziție neregulamentară.
Citește și:

Nigeria revine în joc într-un minut

La prima acțiune cu adevărat periculoasă a Guineei Ecuatoriale, extrema stângă Iban Salvador l-a învins pe Stanley Nwabali cu un șut din prima, plasat perfect la rădăcina barei. Portarul nigerian nu a avut nicio șansă la această execuție din minutul 36.
Elevii lui Juan Micha nu au apucat să se bucure prea mult de avantaj, nigerienii replicând instantaneu. Osimhen a marcat la faza imediat următoare, fructificând centrarea perfectă a lui Ademola Lookman.
"Șoimii" conduși de pe bancă de Jose Peseiro au forțat pe tot parcursul reprizei secunde, dar nu au mai reușit să-l învingă pe Jesus Owono, iar astfel s-a produs primul mare șoc al Cupei Africii pe Națiuni.
Nigeria va încerca să se răzbune în următorul meci, pe care aceștia îl vor disputa în compania gazdei, Coasta de Fildeș. "Elefanții" s-au impus fără probleme în meciul de deschidere, împotriva Guineei-Bissau.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo