Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Scandal imens la Cupa Africii: "Ne-ați omorât, sunteți corupți. Nu poți decide soarta unei țări așa"

Nicu Savin

Publicat 30/01/2024 la 09:33 GMT+2

Luni seara s-au disputat alte două optimi de finală de la Cupa Africii, iar duelul dintre Coasta de Fildeș și Senegal, câștigat de gazde la penalty-uri, s-a terminat cu un scandal uriaș. "Leii din Terenga" s-au simțit defavorizați de arbitraj, iar Krepin Diatta a lansat un atac dur la adresa oficialilor Confederației Africane (CAF).

Coasta de Fildeș - Senegal (Cupa Africii 2024)

Credit imagine: Eurosport

Dramatismul a atins cote uriașe în partida dintre Coasta de Fildeș și Senegal, din optimile de finală de la Cupa Africii. "Elefanții" s-au calificat miraculos în faza eliminatorie, iar acum visează cu ochii deschiși la cucerirea unui trofeu istoric, în fața propriilor fani.
Coasta de Fildeș este deja în sferturile de finală, după ce a trecut aseară de Senegal, la penalty-uri. "Leii din Teranga" au deschis scorul încă din minutul 4, prin Diallo, dar s-au văzut egalați în minutul 86, când Franck Kessie a transformat un penalty dictat după consultarea reluărilor, pentru un fault al lui Mendy asupra lui Nicolas Pepe. La loteria loviturilor de departajare, jucătorii gazdelor au fost impecabili, iar ratarea lui Diakhate a fost suficientă pentru ca "elefanții" să meargă mai departe.

Senegalezii, acuze dure la adresa arbitrajului, după eliminarea de la Cupa Africii

Eșecul a fost foarte greu de digerat pentru senegalezi, iar unii dintre ei au pus eliminarea pe seama arbitrajului. Krepin Diatta a fost cel mai vehement, acesta adresându-le acuze dure jurnaliștilor acreditați ai Confederației Africane (CAF), care l-au intervievat în zona mixtă, după meci. Fotbalistul lui AS Monaco s-a referit în special la un penalty neacordat pentru Senegal, în minutul 55, pentru un eventual fault al lui Odilon Kossounou asupra lui Ismaila Sarr. Diatta a fost consternat mai ales de faptul că arbitrul gabonez Pierre Ghislain Atcho nici măcar nu a mers la marginea terenului să vadă reluarea, așa cum avea să facă în finalul timpului regulamentar pentru Coasta de Fildeș.
"Ne-ați omorât, sunteți corupți. Păstrați-vă Cupa Africii. Toată lumea a văzut. Nu poți decide soarta unei țări întregi așa, este de neînţeles. Te duci să vezi VAR ca să le dai lor penalty, dar la Ismaila Sarr nu te duci. Îmi pare rău, dar acolo este ceva abuziv. Îmi pare foarte rău, dar ne-au ucis competiția", a spus Diatta, citat de RMC Sport.
Odată cu eliminarea Senegalului se confirmă un "adevărat blestem" al campioanelor Africii. Din 2010, când Egipt cucerea al 7-lea titlu din istoria sa și al 3-lea consecutiv, campioana nu a mai reușit să ajungă nici măcar în sferturi la ediția următoare. Egipt și Nigeria, câștigătoarele din 2010 și 2013, nici măcar nu s-au calificat la edițiile imediat următoare, iar Zambia (2012), Coasta de Fildeș (2015), Camerun (2017) și Algeria (2019) s-au oprit în grupe sau maxim în optimi la edițile în care au încercat să-și apere trofeul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol